Изключително грозни сцени по трибуните помрачиха вечното дерби Левски - ЦСКА, спечелено от "армейците" с 2:0 вчера. Както вече писахме, в средата на второто полувреме се стигна до жесток бой в сектор "А". Имаше обстрел с ракети между левскари и цесекари, като пострада жена. Дамата се нуждаеше от медицинска помощ. В момента, когато органите на реда отвориха вратата, за да може пострадалата да бъде качена изведена от сектора и качена на линейка, фенове на Левски опитаха да нахлуят на пистата.

Тогава на трибуните влязоха гардове на частна охранителна фирма, които започнаха да бият наред. Жени с деца пищяха и се разбягаха към по-горните редове. 

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Оказа се обаче, че мелето е между "сини" запалянковци. Гардовете от охранителната фирма всъщност са ултраси от сектор "Б". Групата здравеняци премина по пистата пред погледите на полицаите преди да влезе в крайната част на "А" (откъм сектор "Г") и започна да раздава правосъдие с голи ръце. Добре познатият левскар Даниел Илиев беше eдин от гардовете, които нахлуха в сектор "А".

С линейка беше откарано и дете, пострадало от обстрела с ракети между двете агитки.

Георги Иванов след дербито: Ако продължаваме така, ще има смъртен случай

Групите на Левски във "Фейсбук" са заляти с кадри от грозния инцидент, като част от коментиращите са учудени защо полицаите бездействат и позволяват на групата здравеняци да влезе в сектора и да бие фенове, сред които жени и деца.

Синът на Тодор Батков също излезе с пост по темата. "Честита победа на ЦСКА - абсолютно заслужена, с оглед на безобразната ни игра! Това е магията на футбола - на терена всичко е възможно. За жалост явно и на трибуните всичко е възможно! За пореден път малък брой олигофрени от двете агитки се опитаха да превърнат празника, наречен "вечно дерби", в кръвопролитие! Крайно време е да се предприемат мерки! Футболът е за всички, не само за шепа объркани младежи без морален компас!", написа Тодор Батков-младши.

 

Честита победа на ЦСКА-София - абсолютно заслужена, с оглед на безобразната ни игра! Това е магията на футбола - на...

Публикувахте от Тодор Т. Батков в Неделя, 7 април 2024 г.

 

 


* Снимки: Десислава Комарова/Startphoto.bg