Португалският защитник Нуно Рейш е първият футболист, който напуска Левски заради финансовата криза. Двете страни се разделят по взаимно съгласие.

Рейш и шефовете на "сините" вече са подписали документите и бранителят напуска България. Това съобщи изпълнителният директор на Левски Павел Колев при гостуването си в Дарик радио. 

Както е известно, Рейш отказа да намали заплатата си с 50% заради извънредното положение заради COVID-19.

БЛИЦ по-рано разкри, че и други футболисти на "сините" са подали официални писма за разтрогване договорите си, ако не получат дължимите им вече по три заплати.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Днес се разделихме по взаимно съгласие с Нуно Рейш. Това е разговор, който водихме доста време с него, имаше детайли за изчистване. Нуно Рейш демонстрира готовност да помогне на Левски в тази ситуация. Споразумяхме се без да му изплащаме заплати да напусне като свободен агент", oбясни Павел Колев, който подава оставка заедно със спортния директор Ивайло Петков и треньорския щаб начело с Петър Хубчев. 

"Водим разговори с още трима футболисти. Ще видим какво ще се случва", добави Колев.

Нуно Рейш пристигна на "Герена" през септември 2018 година. 29-годишният защитник напуска Левски след 52 мача и един гол със синята фланелка.