Националът Симеон Славчев е взел решение да остане в Левски в тежкия за клуба момент. БЛИЦ научи, че той се е навил да ореже драстично заплатата си, която до този момент беше 22 000 евро. 

Както вече стана ясно, на "Герена" беше въведен таван на месечните възнаграждения - 10 000 лева. Славчев вече ще получава по толкова, за което се е разбрал с Наско Сираков. Собственикът на Левски трябва да се справя с редицата проблеми, продиктувани от факта, че липсват спонсори. Легендата провежда разговори с всеки от футболистите, разяснявайки им ситуацията и съобщавайки им неприятната новина за орязването на заплатите им. От българските играчи само Славчев и Станислав Иванов щели да получават по 10 хиляди лева. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Относно орязването на заплатите е имало разговори и с Иван Горанов. Капитанът на Левски към момента не е ясно дали е навит с предложените му условия. 

Както вече стана ясно, Франко Мазурек е поредният, който напуска "Герена". Очаква се да стане ясно бъдещето и на Найджъл Робърта, Стайн Спирингс, Холмар Ейолфсон и Паулиньо. "Сините" се надяват да ги трансферират, за да получат така нужните постъпления в клубната каса, с които Левски да може да продължи напред.