Рекордьорът с 33 шампионски титли в унгарския елит Ференцварош е набелязал Андриан Краев и Хосе Кордоба от Левски за привличане в редиците си през лятото.

Скаути на унгарския първенец са харесали за летен трансфер халфа Андриан Краев. Те са били в ложата на стадион „Георги Аспарухов“ по време на полуфинала-реванш за купата на България срещу Лудогорец, съобщават колегите от "Тема Спорт". Краев игра много силно в дефанзивен план срещу разградчани и отне доста топки, а "сините" спечелиха с 1:0 и с общ резултат 4:2 се класираха за финала в турнира, където ще спорят с ЦСКА за трофея.

Winbet - победата е емоция! (18+)

23-годишния полузащитник е един от най-използваните футболисти от сините през този сезон. Той е бил на терена в 28 мача във всички турнири – 23 за първенство, както и във всичките 5 за купата на България. Има на сметката си и 2 гола. Братът на бившия играч на Левски Божидар Краев бе привлечен от "сините" през есента на 2020 година. Той бе пробван на като офанзивен халф и централен нападател, но със завръщането си на „Герена“ Станимир Стоилов промени позицията му го върна в центъра на терена, възлагайки му по-дефанзивни функции.

Интерес към Андриан Краев има от страна и на клуб от германската Втора бундеслига. Немците са искали халфа още през зимата, но тогава предложените условия не са били удовлетворителни за Левски.

Ференцварош е харесал и централния защитник Хосе Кордоба. Панамският национал вече е в полезрението на доста чуждестранни клубове. Изявите му на няколко пъти са наблюдавани на живо от представители на английския Мидълзбро, който е част от Чемпиъншип. Наред с това към бранителя са проявили интерес и от италиански клубове. Ако на „Герена“ получат добра оферта за Кордоба, то още през лятото ще се стигне до продажбата му.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022