Нидерландският халф Делано Вианело ще пристигне днес в София, след което ще премине медицински изследвания и ще бъде представен като третото ново попълнение на Левски.

Дефанзивният полузащитник се очаква в близките часове да подпише договор със "сините" и да се включи в подготовката на тима, пише "Тема Спорт". В следващите дни 19-годишният футболист ще получи почивка, след като изигра последния си официален мач в събота. Това се случи при домакинското равенство 1:1 на втория отбор на Спарта (Ротердам) с Шевенинген в третото ниво на нидерландския футбол. Халфът започна титуляр и бе на терена до 85-ата минута, когато бе заменен от Райвиен Росарио. Тимът завърши на петата позиция в шампионата с актив от 55 точки, а Вианело изигра 30 двубоя, в които успя да вкара едно попадение.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Веднага след мача младокът използва социалните мрежи, за да се сбогува с феновете на Спарта (Ротердам). „Последен мач за сезона. Горд съм с отбора“, написа Вианело, след което публикува друг фотос с текст към него: „Ново“. Това веднага събуди интерес от привържениците, които го питаха дали ще заиграе в чужбина, а фенове на Левски го приветстваха на „Герена“, пишейки на страницата му в "Инстаграм".

Както е известно, треньорът на Левски Станимир Стоилов силно желае Вианело и по всичко изглежда, че съвсем скоро ще се сбъдне желанието му да го има в състава си. Халфът ще се превърне в третото ново попълнение на "сините", след като преди него с клуба подписаха Ивелин Попов и Анте Блажевич.

19-годишният Вианело ще се впусне в конкуренция с Андриан Краев и Филип Кръстев, които играят в средата на терена, но все още бъдещето на втория със синия екип не е ясно. В същото време от "Герена" продължават да следят и нападател от Южна Америка. Станимир Стоилов иска да се подсили на този пост и в момента треньорът следи изкъсо изявите на набелязания футболист.