Покрай еуфорията след спечелването на Купата на България феновете на Левски се размечтаха за още по-големи успехи на любимия си тим. "Сините" все по-сериозно анонсират амбиции за шампионската титла, която да бъде атакувана през следващия сезон. От два дни насам пък все по-коментирана е темата с евентуалната смяна на собствеността и името на Драган Шолак е често споменавано. 

Смята се, че Левски ще има рекорден бюджет през следващия сезон, ако маститият сръбски бизнесмен вземе "сините". Както БЛИЦ вече разкри, Шолак проявява сериозен интерeс към мажоритарния пакет акции на Левски. Той вече има в портфолиото си от компании и футболен клуб от английската Висша лига - Саутхемптън. Шолак го контролира чрез фирмата "Спорт Републик", чийто основен акционер е именно телевизионният магнат. Той държи 80% от дяловете на английския клуб. 

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Наред с това Dоперира и на българския пазар. Припомняме, че той е собственик на "United Group", под чиято шапка са "Nova Broadcasting Group" и "Виваком".

Вече са проведени няколко кръга преговори между двете страни. От страна на Левски са участвали собственикът Наско Сираков, изпълнителният директор Иво Ивков и треньорът Станимир Стоилов. Представители на Саутхемптън и "Спорт Републик" са били Роберто Галярди и Расмус Анкерсен. Те са изгледали и финала за Купата на България - победата с 1:0 над ЦСКА. 

Ако се стигне до сделка, Левски ще разполага с много солиден бюджет. "Сините" ще имат сериозни средства, които ще гонят тези, с които оперира хегемонът Лудогорец. 

Целта ще е Левски да детронира "орлите" и да има отбор, способен да атакува Шампионската лига. Коментирани са суми от над 30 милиона лева. Естествено, първоначалните усилия ще бъдат насочени към покриването на дълговете на клуба, както и по инвестиции в базата на "Герена". Самият Станимир Стоилов постоянно изтъква, че най-важната задача пред клуба е да има модерен стадион. Кандидат-инвеститорите засега са индикирали намерения за наливане на 50 милиона лева за пълното доизграждане на "Георги Аспарухов".

"Сините" обаче са много внимателни в ситуацията с евентуалната смяна на властта, след като вече се опариха сериозно с Джо Диксън. БЛИЦ още преди една година писа, че Наско Сираков води преговори с Шолак, но след това на сцената се появи прословутия англичанин, който беше придружаван от Благой Георгиев. 

На "Герена" също така се надяват Васил Божков да опрости прословутите 16 милиона лева, които Левски има като дълг към негови фирми.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022