ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Членът на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев говори след Общото събрание на акционерите на клуба. Той е разтревожен, че няма ясен план как да бъдат покрити старите задължения на клуба.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Това беше обичайна годишна среща на всички акционери. Надзорният съвет е от четирима души. Има нов човек - Антон Краус. Той е познато лице. От дълго време е в ложата на клуба. Има диамантена карта. Познато лице е. Обсъждаха се много от проблемите в клуба. Въпросът е какви действия ще предприемем. Днес казахме какво е състоянието, за да вземем решения. Маркирахме темата за Васил Божков, но тя не е основна. Посланието днес не мисля, че трябва да бъде обвързвано с дълговете към г-н Божков. Затова ако дам отговор, той ще отиде в заглавие. Смяната на собствеността, знаете, че има интерес. Той е публично заявен отпреди месеци и към момента ситуацията остава такава. Няма нищо конкретно, нищо, което да размести пластовете. Тази тема остава отворена“, каза Ганев относно собствеността на Левски.

Сираков с гръмко обещание за Левски, вижте какво каза за милиардера Шолак ВИДЕО

Отново дълговете към НАП, икономистът обясни: "Това с твърдите срокове и суми не винаги е точно така. Към момента клубът е изряден текущо към държавата. Заплатите и осигуровките се плащат навреме, а също и ДДС. По кампанията „Левски е вечен“ приходът е 7-8 милиона и затова можем да бъдем изрядни. Въпросът е какво правим със старите задължения? Ясен план как да покрием всички стари задължения няма. Това е и причината да търсим някакви решения и най-вероятно това ще е основната тема през следващите седмици, когато трябва да се формира нова структура на управление, която трябва да е подплатена с план и конкретни стъпки. Клубът ще съобщи на привържениците какво предстои и каква е тяхната роля в този процес. Към момента основният приход идва от привържениците, от магазина, от стадиона. В детайли разисквахме приходите, разбира се идват и от спонсора. Това са каналите, по които към момента клубът функционира".

"Привържениците разбират ситуацията и форума и момента да изказват своето мнение. Днес почти не са се коментирали резултати. Аз не помня някой да е питал конкретно за последните седем мача. Форумът няма и тази цел, защото това не е спортно-техническа комисия. Това е форум на акционерите, които коментират бъдещето на клуба. Темата е отчета за 2021 година, но тъй като сме напреднали много в 2022 г. и новият Управителен съвет работи почти изцяло през 2022 година. Темата беше финанси, бъдеще, проблеми, а не левият, десният бек или конкретните резултати. Това е тема, стана дума и за лагера, който знаете, че е подсигурен с най-добри условия. Една от причините, въпреки тежката финансова ситуация, да погледнем към наистина добър лагер, с добри условия, за да има наистина добри резултати. Това е начинът, добрият лагер е по-важен дори от това да купим още един добър играч. Предишният лагер беше на добро ниво и това даде резултат“, заяви Петър Ганев относно предстоящия зимен лагер в Дубай.

"Не мисля, че думата е напрежение. Има напрежение във всеки привърженик на Левски как да се измъкнем от тази ситуация. Напрежението е повече от две години и това е нормално. Особено, когато е изминат дълъг път – платени са задължения, можем да изплащаме заплатите. Когато си извървял дълъг път, напрежението е още по-голямо, защото не искаш да се провалиш след толкова успешна година като цяло. Имаше и спадове, в момента сме в такъв, но тази година беше луда, имаше много хубави моменти и когато си минал през такава година, напрежението е още по-голямо, защото искаш да намериш решение, а не да се спънеш накрая и всичко да отиде на боклука. Мислим, че ще ги намерим“, продължи Ганев.

„Не мисля, че става дума за настояване за придобиване на акции, а за намиране на решение на проблемите, които обсъждахме три часа. То може да дойде по различни канали. Може да дойде нов собственик, може в сегашната структура да намерим допълнителни решения, може да има и някаква друга промяна и по-силна роля на привържениците. Има различни канали, ние търсим най-доброто решение. Аз не го гледам като напрежение, а като вълнение как да намерим най-доброто решение за Левски“, категоричен бе той.

"Лагерът в Дубай няма общо с г-н Божков. Там има добри условия, които са добре познати на нашия треньор. Два целеви спонсора покриват разходите за този лагер. Няма нужда на паркинга някой да подхвърля име (б.р. - не пожела да назове имената на спонсорите). Ще бъдат обявени. Когато си подкрепил клуба за такъв лагер, имаш право това да бъде обявено. Това не е от текущите на клуба. Това са целеви, нови приходи, които не са свързани с г-н Божков", добави Ганев.

„Към момента в Левски няма спуснати спонсори. Знаете кой ни е генералния спонсор. Мисля, че той е доволен от взаимоотношенията с клуба. Компаниите, които подкрепиха лагера, са логични. Проблемът е, че нямаме други спонсори. Клубът трябва да привлече още безспорни компании, които да имат голям принос за клуба. Левски търси голям партньор. Левски е на първо място по приход от стадион и магазин, двете са общо 7 милиона. Левски не е първи по рекламни приходи, а това трябва да се промени, за да сме първи там. Не сме първи и по приходи от отбор, но сме там. Не е сега моментът за ТВ правата, но клубът не получава това, което заслужава“, завърши членът на Надзорния съвет на Левски относно бъдещето на „синия“ клуб.


Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК