Спортният директор на Левски Станислав Ангелов коментира отпадането от Лига Европа. Тимът направи 1:1 срещу Марибор в реванш от втория квалификационен кръг и напусна незаслужено надпреварата. В първия двубой в Словения двата тима завършиха наравно 0:0. "Сините" наистина може да съжаляват, тъй като бяха по-добри и в двете срещи.

"С всеки мач се представяме все по-добре. Нищо фатално не е станало, никой не е умрял. Аз съм спокоен за бъдещето, тъй като виждам перспектива в тези футболисти. Нищо не можем да върнем (коментар за искана дузпа в края на мача), вдигаме главите, стискаме ръцете и продължаваме“, каза след мача Станислав Ангелов.

„Какво напрежение? Каква ви е представата за футбола? Не смятам, че имаше напрежение. Завършени ситуации – понякога става, понякога не. Според мен имахме повече ситуации да спечелим гостуването си въпреки че днес изиграхме по-добър мач. Факторът домакинство не се оказа в наша полза.“

„Не можем да върнем мача назад, гледаме трезво и анализираме. Единственото, за което имам неприятно усещане, е лека тъга, че не успяхме да зарадваме хората.“

„Имаме много по-сериозен потенциал, аз всеки ден гледам този отбор и знам потенциала им. Знам, че могат повече. Ние си имаме неща, които трябва да подобряваме, за момента не виждам смисъл да коментираме каквото и да било, направихме два нелоши мача. Има прогрес, до последните минути имахме шанс. Днес не се получи и ще работим от тук нататък“, каза още Ангелов.

На въпрос защо продължават спекулациите за смяна на Люпко Петрович, Станислав Ангелов каза: „Всеки може да си говори в нашата държава каквото си поиска - нали имаме свобода на печата и словото. Спекулации винаги ще има за всичко. Който ги чете и се интересува, може да се чувства напрегнат. Аз лично не се чувствам напрегнат от спекулациите“, завърши спортно-техническият директор на Левски.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

Програмата на Първа професионална лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа