Изпълнителният директор Красимир Иванов коментира различни актуални теми около Левски. Той говори за треньора Делио Роси, зимната селекция, финансовото състояние на клуба и други.

"С привличането на Делио Роси и новите футболисти вече е ясно посланието. Ние следваме едно нещо, искаме да градим. Трите най-посетени мача са с участието на нашия клуб, което говори много. Моята болка е, че няма достатъчно публика на стадиона. Стадион без фенове не е добра идея. Основната задача е да върнем привържениците по трибуните”, каза Красимир Иванов пред Спортал.

“Спортно-технически няма да говоря, защото не е моя работа. Ролята е в ръцете на треньора - как изглежда Левски, по какъв път върви, за тези неща отговаря той. От наша страна имаме желание да виждаме атрактивен футбол, но не може да бъде за сметка на това, което сме си поставили като дългосрочен план. В момента сме по такъв път, по който се стараем да създадем основата на бъдещ Левски. Това изисква повече търпение и е добре в такива моменти повече да се обединяваме, а не да се разединяваме. Сега Левски е по-стабилен” допълни шефът.

На въпрос, беше ли Левски конкурент за титлата, шефът отговори: „Ние не можем да се откажезм от играта. Чисто математически е ясна каква е разликата между първия и нас. Фактите са такива, каквито са. Дали имахме план да бъдем на това място?! Надявахме се да бъдем по-напред. Ако шансовете са на наша страна, искаме да отбележим по-добро класиране. Участието в евротурнирите е важен измерител на това, какво се опитваме да правим и докъде сме стигнали.

Относно зимната селекция Красимир Иванов каза: „Клубът работи много тясно със спортно-техническото ръководство. Ако има нужда от подсилване, в разумни граници, които можем да си позволим, ще бъдат направени.„

„Искам да е ясно, че клубът стои много силно зад треньора. Надяваме се да работим дългосрочно с него за изграждането на нов облик на Левски. Бъдещето на Роси е доста сигурно.“

„Дълговете са намалели, но все още имаме да приключим задачи, които си бяхме поставили за годината. И ще видим къде ще бъдем в края на тази финансова година. Казахме още в началото на годината, че искаме да приключим тази финансова година на печалба, което не е било от доста време. В момента изглеждаме доста по-добре, отколкото по това време миналата година. Поехме някои нови инициативи, част от които осигуряване на нови спонсори“, коментира още шефът.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма