Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира раздялата с треньора Георги Дерменджиев и заяви, че назначаването на пловдивчанина е бил грешен ход, след като не се с получило сработване между него и отбора. Шефът допълни, че се разглеждат кандидатурите за нов старши треньор, но отказа да обсъжда името на Петър Хубчев. Колев изтъкна, че Хубчев е селекционер на националния тим и Левски не желае да се намесва в отношенията между него и Българския футболен съюз.

„За съжаление от всички домакинства от началото на годината, не успяхме да спечелим нито едно, това е показателно също и е проблем. Мачът с Берое е основната причина за треньорската рокада. Разбира се, въпросът е, че усещането на тези, които са близо до отбора е, че такова напасване не се получаваше. В такива ситуации обикновено, за жалост, жертва е треньорът“, сподели Павел Колев.

„Не може да се отрече, че Дерменджиев даде всичко и работи професионално. Не мога да кажа лошо за него. Това, което бе сериозен проблем за него, бе бавното адаптиране и вкарване в титулярния състав на младите, а това бе основна цел“.

„Георги Тодоров е израснал тук на стадиона. Прекарал е живота си в Левски. Наясно е какво представлява клубът. Работи в школата. Краси Петров ще помага. Това бе най-безболезнената промяна с цел да разтърсим отбора и да покаже максимума от възможностите си. Мисля, че отборът може много повече. Целта е да постигнем максимума от точки в оставащите мачове. Има избистрени кандидатури (бел. авт. - за нов треньор на Левски). Като има яснота и изберем един, ще кажем. Хубчев е треньор на националния отбор. В тези отношение ние като клуб не желаем да сме страна. Ако напусне, би могъл да е опция. Сега не е обсъждан“, добави директорът.

„С Херо съм говорил няколко пъти през тези 3 месеца по различни теми. Той винаги е вариант. Той е сред най-добрите у нас. И с Мъри съм говорил, но там нещата не са на дневен ред. Той гледа към чужбина и има атрактивни предложения. Не е невъзможно да има чужденец за треньор, но е трудно заради адаптацията. В Левски не се работи лесно и трябва да е наставник готов да приеме такова предизвикателство“.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Текучеството на треньорския пост се дължи на грешка. Може сега да отчетем, че назначаването на този треньор (б.р. Георги Дерменджиев) бе грешка. Когато има такава, по-добре да я признаеш навреме, за да не се затъва. С Дерменджиев се разделихме коректно. Само уважение за него. Целта е да вдигнем отбора. Познавам Тодоров добре. Той държи на дисциплината и намира лесно език с играчите. Познава голяма част от тях. Предполагам неговото присъствие ще посъбуди играчите. Имаше някакво психологически затормозяване. Много спекулации има в Левски и допускам, че това затормозява футболистите. Въпреки че те са професионалисти, и не бива да допускат такива неща“.

„Мисля, че Левски ще се класира за Лига Европа. Сега тема е какво ще прави там при нивото, което се иска там за успешно представяне. Селекцията се прави в момента. Поне от тази гледна точка нещата се движат добре. Имаме набелязани. Искаме да имаме новите до началото на подготовката на 8 юни, без значение кой ще е треньор. Има си скаутско звено. Работи и сега по селекцията. Ако някой се притеснява, че може да не се задържи, по-добре да не идва. Имам притеснения как ще се отрази направената селекция с новия треньор. Поне според мен треньорът трябва да се съобразява с философията на клуба. Има опции за треньор. Гаранции, че няма да сбъркаме не се наемам да дам. Малко безотговорно е да се дават такива. Ще си понесем вината. Срок, вчера, тогава трябваше да е ясно. Аз бих искал да кажа за мен, най-правилно бе да се залага дългосрочно на един треньор. Когато обаче сработване между него и отбора няма, е по-добре да се вземат мерки. Мисля, че и Дерменджирев бе съгласен с мен“, каза още Колев и потвърди, че Димитър Телкийски, Тодор Симов и Краси Петров остават в щаба на Тодоров.

„Господин Божков не се занимава с треньорски смени. Тази смяна бе провокирана от липсата на облик на отбора. Обсъдихме с Управителния, Надзорния съвет и скаутското звено. Това, което мога да кажа, е, че аз смятам, че когато един треньор работи 2-3 месеца с един отбор, резултатите  трябва да започнат да се виждат на терена. Когато не е работил достатъчно дълго, както бе в случая на Дерменджиев, може да не се виждат постоянно, но поне за 10-15 минути. При Дерменджиев за жалост не се получи“, завърши шефът в клуба.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019