Защитникът Джошуа Лутър от Стейнс Таун шокира с разкритие за Джоузеф Диксън, който е собственик на английския седмодивизионен тим чрез инвестиционен фонд и в последните дни е спряган за купувач на Левски. Футболистът призна в интервю за bTV, че никога не е виждал бизнесмена, който е собственик на клуба и не плаща на играчите си, въпреки че те не са професионалисти и получават около 70-80 паунда на мач. 

"Ние не сме професионалисти. Въпреки това, дори и на слабите отбори в нашата дивизия плащат, макар и символични средства. Средната заплата е около 70-80 паунда на мач. Когато дискутирахме нашите възнаграждения с нашия треньор, той ни обясняваше, че собственикът очаква спонсори. Чак след това можем да получим своите пари. Така нещата се отлагаха месец след месец. Никой от футболистите не е получавал възнаграждение - с изключение на тези играчи, които той познаваше лично", сподели Джошуа Лутър. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"От разбраното от моите съотборници, мога да ви уверя, че не чух много положителни неща за собственика на клуба. Никой не говори за него. Нямам представа колко от футболистите някога са го виждали. Той сякаш е призрак. Фигура, която ние не сме виждали. Преди да проведем интервюто, аз дори не знаех името му", добави бранителят.

Междувременно от Фейсбук страницата "Синя приказка", която стана известна напоследък с точната си информация за Левски, съобщиха, че сделката за придобиване на "сините" от Диксън въобще не е сигурна. В информацията се допълва, че "ако нещата не станат, клубът има и друг вариант".

Ето какво написаха от "Синя приказка":

"Бях казал, че нищо повече няма пиша по темата, но заради многото ваши призиви и от уважение към вас ще кажа някои неща. По наша информация, хората в клуба в момента чакат документ от Диксън за гаранция на инвестицията. Очаква се да го даде през следващата седмица. Така, че изобщо не е сигурно, че ще има сделка. Адвокатите на Левски, които се занимават със сделката са едни от най-добрите. Или ще изпипат нещата, или няма да има сделка. Няма шанс Левски да бъде преметнат както се твърди наляво надясно. Иначе, Диксън е от 1-2 месеца в България и често ходи на срещи и с държавни институции. Ако нещата не станат, клуба има и друг вариант. Следващите 20-30 дни са решаващи за Левски. Просто Сираков притиснат отвсякъде малко избърза с обявяването на тея преговори и конкретиката от тях. Но от една страна го разбираме. Да не сте на негово място или пък на мястото на Павел Колев тази година, която измина. Сираков си заложи името и авторитета в името на Левски и се отзова, когато всички се бяха изпокрили и никой не искаше да поеме тази отговорност с вземането на акциите. Така, че от тая гледна точка поне дължим някакво уважение към хората в клуба, които работят през тази година и се стараят да осигурят бъдеще за клуба".