Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков коментира пропадането на преговорите с Джоузеф Диксън. Легендата каза, че кандидат-купувачът най-вероятно се е уплашил, тъй като в договора е било заложено, че ако не изпълнява инвестиционния план през първата година, ще бъде съден като физическо лице.

"Афера е силна дума. Аз 6 месеца водя разговори с него, и  когато бяхме на финала, не приемам, след като сме изпратили договор с цифри, които са обсъждани с него, да започнем да си говорим през медиите. Това е несериозно, не се прави така. Единственото, което съм искал, е Левски да е максимално защитен. В медиите можеше да се коментира, когато всичко е завършено", каза Сираков пред Дарик радио и Dsport. 

"Това е негово право да говори, но аз го приемам като извиване на ръцете и реших да прекъсна преговорите с него. Стремял съм се и на моите адвокати им казах, и на него го казах, че единственото, което искаме, е Левски да е максимално защитен. Нямахме финансови спорове. Бе заложено в договора, че ако не изпълнява инвестиционния план през първата година, да го съдим като физическо лице", добави той. 

"На мен ми беше симпатичен Джоузеф и не мога да го нарека измамник в никакъв случай. За мен на този етап случаят е приключен. Ако Джоузеф промени мнението си, може да ми звънне", коментира още Сираков.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Казах на Благо Георгиев да му каже, че с тези палми и с "Палмс Бет" ще станем като Африка. Сигурно избързах, но истината е, че при преговорите с него, това беше бъдещето на клуба да влезе в съвсем друга орбита и да се изстреля на съвсем друго ниво", продължи той. 

"Да, заради него исках концесия на стадиона. Ние сме направили оценка по международен стандарт, оценка на материалните активи. Това е валидно пред всяка финансова институция по целия свят. Като документация и запознаване с цялостното състояние на клуба, беше му представено коректно и честно на Диксън", добави Сираков и съобщи, че Живко Миланов остава треньор на Левски. Легендата потвърди, че е водил разговори със Станимир Стоилов, като той е бил готов да поеме отбора, ако се бе случила сделката с Диксън.

"Живко Миланов остава засега начело на Левски. С Мъри сме говорили няколко пъти последните два месеца. Нищо не го спира. Даже се бяхме разбрали за всичко, за условия, за селекция, ако се беше случило това с Джоузеф Диксън", каза Сираков. 

"Нещо, което го вълнува и е правилно е да има финансова рамка и да не се случи това, което се случи тази есен футболистите да играят без да получат нито стотинка. Някои и досега не са си получи възнагражденията за пролетта", обяви босът на "сините". 

"Живко показа не само мъжество, но и качества. Той като всеки млад треньор има и доста какво да учи. Ако Левски може да вземе Мъри Стоилов, аз ще съм първият, който ще го покани и ще се разберем за нула време. Ако гледаме хипотетично на нещата, аз не обичам да говоря така, най-нормалното нещо е ако Мъри дойде треньор, той да си направи щаба", обясни още Сираков.

Той каза, че в понеделник ще се срещне с братята Радослав и Борислав Цоневи, както и с Адриан Краев, за да им предложи нови договори. "Първо, едно огромно благодаря на "Палмс Бет", защото те бяха първите, които протегнаха ръка на Левски в трудния момент. Сега пристъпваме към разширяване на отношенията ни.  На базата на разговорите ни, още в понеделник ще извикам братя Цоневи и Краев и ще продължим договорите им. Те бяха в най-тежкия период в клуба. На тези които останаха, на треньорите в школата, на цялата администрация, шапки долу. Надявам се, че малко по малко ще започнем да излизаме от този водовъртеж, в който е Левски в последните години", каза още Сираков.

"Другата седмица ще говоря и с Драган Михайлович", добави босът на "сините".

"Нашите фенове трудно се обезверяват. Любовта към Левски е много различна от всичко останало. "Сините" фенове са изключително верни и това не може да ги разколебае. Щеше да има опасност да отидем във "В" група, ако не бяхме взели лиценз. Левски е най-изрядният и чист клуб в България. Сега вече думичката "фалит" е далеч", каза още Сираков.