Скандал разтърси Левски в навечерието на старта на пролетния дял на шампионата. Словесните излияния на Станимир Стоилов за задълженията на клуба и показване на виновните за тежкото финансово състояние, са станали причина за остри разговори, твърдят колегите от "Тема Спорт".

Наставникът е бил помолен от шефовете с по-твърд тон да извади темата от своите изяви пред медиите. В резултат на това Мъри е отказал да води тренировката на "сините". Тя е преминала под ръководството на помощника му Цанко Цветанов.

Ръководството на клуба всячески отклонява темата, а наскоро бившият изпълнителен директор Константин Баждеков сподели, че не е нужно да се вадят скелети от гардероба. Стоилов обаче смята, че не е редно ежедневно да се призовават феновете да даряват посредством всякакви кампании, а насреща да няма прозрачност.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Треньорът е един от идеолозите клуба да стане собственост на феновете. Видимо обаче Наско Сираков не си дава много зор и доста уклончиво и без конкретика отговаря на призивите на запалянковците да даде пакет акции, който ще позволи ново мащабно сдружение да има водеща роля по важните процеси в клуба.

Новите силни хора от генералния спонсор, които убедиха Стоилов да поеме Левски с обещанието да се изпращат редовно заплатите, са на страната на собственика. От Националния клуб на привържениците и други организирани фенски структури безрезервно подкрепят треньора в идеята му всички да знаят кой от предишните собственици и ръководни кадри какви документи е подписвал и как са се натрупали задължения от над 30 милиона лева. Така наречената синя лустрация, за която в последните десетина дни тръби Станимир Стоилов, явно не се харесва на шефовете на клуба, а също и на бивши собственици и директори.

По тази и други тема в петък oт 13:30 часа треньорът на Левски трябва да даде брифинг на "Герена". Очаква се привърженици на "сините" да подкрепят Мъри и отбора на последната тренировка преди мача с Локомотив (Пловдив), който е в събота от 15:00 часа. 

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022