Ситуацията на "Герена" става все по-напечена. След като тартори от агитката скочиха на Наско Сираков, сега тръст "Синя България", който притежава 10% от акциите на Левски, зададе въпроси към собственика. От сдружението на привържениците искат да знаят какво е състоянието на клуба и какви са плановете за развитие.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Ето какво пишат от Тръст "Синя България":
"С оглед на текущата тежка ситуация в ПФК "Левски", Тръст "Синя България" смята за абсолютно наложително, а и доста закъсняло, мажоритарният собственик на клуба да излезе публично пред целокупната левскарска общност и да изясни възникналите неясноти по следните въпроси:

• Актуално финансово състояние на клуба;

• Краткосрочен и дългосрочен план за развитие на ПФК „Левски“ АД;

• Потенциални рискове пред съществуването на „Левски“ като професионален футболен клуб;

• Отчет и равносметка за изминалата година, в която г-н Сираков управлява клуба – както във финансов, така и в спортно-технически аспект;

Водени от обещанието на г-н Сираков за пълна прозрачност, смятаме, че провеждането на открита дискусия за бъдещето на клуба е неизбежно. В допълнение към това, очакваме да бъде свикано редовно годишно Общо събрание на акционерите на ПФК "Левски", което е и основният орган на управление на клуба. В случай, че такова не бъде обявено в най-кратък срок, нашата организация ще предприеме необходимите действия по свикването му.

С уважение,
УС на Тръст "Синя България"".