Треньорът на Левски Станимир Стоилов остана доволен след победата над Пирин (Благоевград) с 1:0 в мача от 5-ия кръг на efbet Лига, но открои проблемите на "сините" и заяви как могат да се решат. Мъри поиска играчите му да подобрят три неща за реванша срещу Хамрун Спартанс в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите - играта си във фаза “защита”, завършващия удар и завършващото подаване. Той се ядоса на въпрос дали “сините” ще отложат мача с Лудогорец в следващия кръг, отговаряйки, че това не е от кой знае какво значение, защото така и така ще се изиграе във времето.

„Мисля, че победата беше заслужена. Трябваше още в първите минути да реализираме положенията си, за да тръгне мачът по-спокойно. Нашите слабости отново бяха в завършващото подаване и завършващия удар. Ще трябва да работим. Трябва да даваме нужните указания. Трябва ни по-добра комбинативност и повече увереност в завършващата фаза. Проблемът беше, че положенията бяха прекалено чисти, за да се пропускат. Имахме добра динамика, добър ритъм, добро темпо, но трябваше завършващият удар да е по-добър“, сподели Станимир Стоилов след мача.

„С оглед, че в първите две домакинства отборите нямаха голова ситуация, мисля, че Левски вече има сериозно преимущество на собствен терен. Въпреки това, трябва да превключваме по-бързо от фаза атака във фаза защита и обратното. Преди допускахме повече голове. Сега израснахме в този аспект. Отборите на Пирин и Спартак Варна обаче не трябва да са фактор за подобряването ни", продължи наставникът на "сините".

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Първо ние трябва да подобрим играта си в защита. Пресата, завършващите подавания, те са много важни. Видяхме нивото на Хамрун. Доста опасен отбор. Взехме преимущество, надявам се сега да се представим на добро ниво. Надявам се футболистите да осъзнават важността на мача и тази победа с 1:0 да не ги заблуждава“, каза Мъри за реванша с Хамрун Спартанс в Лигата на конференциите и загатна, че мачът с Лудогорец в следващия кръг може да бъде отложен.

„Относно мача с Лудогорец и дали ще го отлагаме, аз мисля изцяло за четвъртък, първо да минем там и после ще взимаме решения. И да се отлагат мачове, не е фатално. Когато искахме да дискутираме кога да започне първенството, никой не искаше. Сега, с оглед на това, че евротурнирите са важни за българските отбори, тези отбори трябва да получат преференции. Този мач така или иначе ще се играе. За нас е изключително важна крачка да елиминираме Хамрун. Дали сега или в друг период, ние тези отложените мачове ще ги изиграем, така или иначе. Има голяма пауза поради зимното Световно първенство, така че смятам ще има достатъчно време да ги изиграем. Искам да сме концентрирани в представянето си в Европа, защото представянето на българските отбори в Европа носи пари на всички“, завърши Мъри Стоилов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК