Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди утрешния двубой с Пирин (Благоевград) от петия кръг на Efbet Лига. Срещата е от 20:00 часа на "Герена".

"Всички футболисти са здрави. Има време да почиват футболистите. Ще играят тези, с които мислим, че можем да спечелим мача. Имаме малко повече възможност да избор, след като се върнаха някои контузени. Конкуренцията се увеличава", каза Стоилов.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Отборът трябва да се представи по най-добрия начин пред собствена публика. Мисля, че футболистите са наясно, че Левски не може да си позволява слаби игри или да губи още точки в първенството. Футболистите нямат избор за лъкатушене. Аз симпатизирам на Пирин, тъй като играят предимно местни играчи. Отбор, който играе уверено и комбинативно. Искат да играят футбол и си заслужават мястото в елита", продължи треньорът на Левски. 

"Отборите, които са евроучастници трябва да избират дали да имат възможност да преместят някои мачове от първенството. Естествено разбирам и колегите, които са недоволни от отлагането на срещи, тъй като може да им се насъбере доста време без официален двубой. След като правилата са такива и сме се възползвали и ние, и други отбори това е ситуацията. Мачовете в Европа са важни. Решително е за клуб като нашия всяко преминаване на фаза от финансова гледна точка. Първо се съобразявам с интересите на Левски", обясни Стоилов.

Както е известно, "сините" вече отложиха два мача от Efbet Лига - със Славия и Черно море.

"Тренираме различни схеми. В зависимост в какво състояние се намират футболистите, ще решим преди мача как да играем. Умората на младите футболисти може да бъде само в главите, а не толкова в тялото. Ивелин Попов все още не е готов да влезе в игра", завърши Мъри Стоилов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

 

Гледахте на живо: Станимир Стоилов преди мача с "Пирин"

Гледахте на живо: Станимир Стоилов преди мача с "Пирин" #ЛевскиЕВечен #Всичкизаедно

Публикувахте от ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI в Събота, 6 август 2022 г.