"На всички е пределно ясно, че Левски трябва да премине през своята Голгота. Със сигурност ще страдаме. Убеден съм, че 99,9% от феновете ни са готови за това нещо. Няма опасност Левски да изпадне", коментира мажоритарният собственик на "сините" Наско Сираков пред Дарик радио и Dsport. 

"Левски ще е в шестицата", каза легендата, която обаче едва ли ще се хареса на феновете на "сините", очаквайки от години най-после Левски да спечели трофей.

"Знаех, че ситуацията в клуба е тежка. Нищо не ме изненадва, в интерес на истината. Левски можеше да фалира и преди месец. Със сигурност ще се борим с всички сили това да не се случи. Истината е, че Левски оцелява единствено и само благодарение на привържениците. Убеден съм, че ще спасим клуба. Тирето никога не е стояло на дневен ред. Не знам защо се притесняват хората. Няма как да стане да вземем лиценз на друг отбор. Приемаме най-лошия вариант "несъстоятелност". Тогава Левски продължава в аматьорския футбол, със същата регистрация и със същите задължения. Когато се върне в професионалния футбол, ще ги погасява. Затова и тирето не стои на дневен ред", обясни Сираков.

"Ще се появят спонсори в Левски. Трябва да погледнем глобално - всички проблеми в света се струпват и на главата на Левски. Всяка фирма се е свила и се ослушва накъде ще тръгнат нещата. Ние сме направили уникален пакет от предложения, който започваме да изпращаме до всякакви фирми. Над 90% от рекламните позиции на "Герена" са празни. Левски последните няколко месеца живее и диша благодарение на своите привърженици. Не мога да кажа дали някой спира спонсорите за Левски. Имаше няколко фирми, които сами ни потърсиха за реклама, но в последния момент се отдръпнаха. Не мога да обвинявам никого за това. За всичко е виновна ситуацията в глобален мащаб. Политическата нестабилност в България допълнително плаши бизнеса", каза той.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Със сигурност ще ни трябва още време. Тази година трябва да я забравим. Мисля, че от следващото лято хоризонтът пред Левски ще е коренно различен. Ние затова се борим. В никакъв случай не трябва да сме песимисти и да задраскаме следващите 3 години. Ситуацията зависи от абсолютно всеки, който обича Левски. Ние сме първият клуб, който тръгва по този начин към спасението. Подобно нещо чака повечето клубове у нас. Левски ще оцелее, ако трябва със зъби и нокти. Левски реално почва от нулата. Но гарантирам, че няма да бъде само победата с Монтана", допълни Сираков.

„Нещото, което ме взриви преди 3 месеца, бе разнасянето на акциите. Другото, което изключително ми подейства, бе това, което направиха феновете. Това обединение между тях не може да е само на приказки. Затова не приемам декларации, определения като "гробокопачи", "източвачи". Не ми е останало време да се заровя във финансовите баланси, но те са си вършили работата по договорите с клуба. По времето на Тодор Батков дадохме на феновете охраната на сектор "Б" и две години (между 2006 и 2008 г.) Левски не е платил една стотинка глоба", продължи босът на "сините".

„Никой никога не ми е поставял условие да дадем магазина. Клубът може сам да си го менажира. За мен е важен всеки един привърженик на Левски. Огромна част от тези хора са неорганизираните. Всеки, който обича Левски, е много важен в този тежък за клуба момент. Призовавам феновете да загърбят своите противоречия. В този момент съществуването на любимия им клуб е поставен на карта. Клубът няма нужда от това противопоставяне", каза Сираков.

„Не съм спирал ничие кранче. Клубът бе в договорни отношение с охранителна фирма на феновете, но те сами се оттеглиха. Не съм си представял, че трябва да търся друга фирма, която да охранява мачовете на Левски. Имам диалог с абсолютно всички фенове и не съм отказал на нито един привърженик, който иска среща с мен. Виждал съм се неколкократно с тях и ще продължа да го правя", добави легендата.

„Никога не сме разговаряли с Георги Тодоров на тема заплата. Никога не е ставало дума за пари. Няма какво да лъжем феновете - това е единственият път. На този етап не търсим нов треньор. Търсим единствено начина за спасението на Левски. Това е водещото, а не дали ще сме в шестицата или не. Някои от футболистите направиха уникални жестове. В съблекалнята не се говори за пари“, каза още Наско Сираков.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​