Един от тримата собственици на Левски Иво Тонев даде отчет за свършената работа през изминалия период. Той заедно с Александър Ангелов и Николай Иванов прехвърлиха безвъзмездно акциите на новия собственик Спас Русев.

По думите на Иво Тонев за строежа на сектор "А" Левски дължи 12 милиона лева с ДДС. А парите, които са изплатени през периода, в който на "Герена" имаше триумвират, са около 4,2 милиона лева.

"Стигаме и до сектор "А" - тема, много дискутирана. И в момента витаят много приказки и откровени лъжи. Ето точни цифри - сектор "А" към вчерашна дата дължим за изграждането му малко над 12 милиона лева с ДДС. Това е дълг към двете фирми, които построиха сектор "А" в този му вид. С двете фирми на 99% е постигната договорка - с едната в рамките на 10 години, а с другата в рамките на 6 години. До този период тези суми по никакъв период няма да бъдат изискуеми от клуба. Приходите от Сектор "А" ще бъдат разпределяни към тези фирми и той ще се самоизплаща.

Всичко друго са лъжи и измислици. Изплащането на сектор "А" поне в следващите 6 години няма да влияе на издръжката на клуба. Ще влияе дотолкова, че приходите от сектора ще отиват към двете фирми. Ако сектор "А" има посещаемост 65% на домакинските мачове на Левски, може да бъде изплатен за следващите 5 години", каза Иво Тонев.

"Основната задача пред нас бе да стабилизираме клуба и да не допуснем нови дългове. Това се случи, дори се погасиха и стари задължения. Има един заем, който се коментира и се знае, той скоро време ще бъде приспаднат"

Изплатени дългове:

Към НАП - 1,3 - 1,4 милиона лева

Към различни клубове - 1,120 милиона лева

Забавени заплати - 1,8 милиона лева

Общо погасени дългове: 4,260 милиона лева

Суми, дарени в сектор "А", от собствениците и техни партньори и приятели - 2 милиона лева