Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян гостува в предаването „Тази събота“ по bTV и направи уникални разкрития за отношението в Хърватия срещу феновете на „сините“. Той обяви, че случаят с опожарения автомобил на левскарите в Задар е бил чист опит за убийство.

„Ние бяхме взели решение да отседнем в Задар преди мача, тъй като заради ограничения капацитет на стадиона получихме само 250 билета и в Сплит щеше да е доста трудно за нас с толкова малко хора. В Задар обаче се сблъскахме със сериозни проблеми и бездействие от страна на полицията“, разкри Хиндлиян.

„Задар е в областта Далмация, а там всички хора са фенове на Хайдук, който е най-големият футболен клуб в региона. Така ултрасите на отбора от Сплит получиха информация къде се намираме. Атакуваха ни в различни малки улички в централната част на града, но си бяха направили грешно сметката. Те получиха сериозен отпор от наша страна, въпреки че бяхме в много пъти по-малко на брой от тях“, допълни шефът на фенклуба на „сините“.

„Случаят с опожарения автомобил е много интересен и си е чист опит за убийство. Момчетата с колата първо бяха отишли в Сплит, но след това се свързаха с нас и пристигнаха в Задар. Около полунощ слезли, за да преместят колата на паркинга на хотела. Тогава дошли местните фенове и през отворените прозорци хвърлили факли, каквито се палят на стадионите. След това отвън затиснали вратите, за да не може нашите хора да излязат. Вътре са изгорели техните документи и лични вещи. Надявам се полицията да накаже виновните, тъй като това си е опит за убийство“, заяви Степан Хиндлиян.

„Отделно полицията се гаври с феновете на Левски. Те постоянно твърдяха, че инцидентите са станали заради наши провокации, което са спекулации и не отговарят на истината. Освен това направиха всичко възможно част от задържаните да не стигнат до стадиона и да гледат мача. Сред тях и момчетата от изгорения автомобил, които бяха задържани без да имат никаква вина. В ареста прекараха 36 часа на едни дървени пейки. Полицаите постоянно си сменяха позицията. От „сега ще ви пуснем“, до „никъде няма да ходите“. Искаме да благодарим за изключително адекватната намеса и помощта на хората от българското посолство в Хърватия, българският полицай по сигурността, който беше с нас, както и на хората от футболния клуб Левски“, призна председателят на НКП на Левски.