Вратарят на Левски Боян Йоргачевич даде интервю пред клубната телевизия за предстоящия реванш с Марибор от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Опитният сръбски страж обясни, че още нищо не е решено и „сините“ трябва да играят умно. Според него пълният стадион не бива да стресира младите играчи на тима, а да ги освободи от напрежението, за да покажат най-добрите си качества.

„Седмицата преди този важен мач мина нормално. Трябва да изиграем двубоя с Марибор умно, както беше и в първата среща. Това е второто полувреме на сблъсъка. Още нищо не е решено. Имаме малко време до мача, в което трябва да помислим какво трябва да свършим. Резултат 0:0 може да донесе и малко напрежение, обаче имаме добър отбор и знаем какво трябва да се направи, за да внесем спокойствие. Трябва да се концентрираме върху нашия отбор и върху това, което трябва да правим във всяка една минута“, призна Йоргачевич.

„Имаме 2-3 опитни футболисти, всички останали са млади. Няма какво да се плашат от такъв мач. Пълният стадион ти носи мотивация и успокоение, за да помислиш какво трябва да свършиш. Всеки един футболист мечтае да играе пред пълни трибуни. Това е основата на футбола. Пълният стадион не трябва да носи напрежение, а точно обратното – футболистът трябва да се отпусне, за да покаже най-доброто от себе си“, допълни 34-годишният сърбин.

„Няма какво да говорим за публиката. Достатъчно е да видиш какво правят феновете във всеки мач – независимо дали за първенството, в Европа или за купата. С тях целият отбор се чувства все едно играе у дома. Искам да благодаря на тези, които бяха в Марибор и направиха такава атмосфера, все едно играехме в София. Сега очаквам да бъде същото, но 10 пъти по-силно“, обяви вратарят на Левски.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа