Българският треньор Веселин Бранимиров е помощник на наставника на Заря (Луганск) Виктор Скрипник. Както е известно, украинският отбор е съперник на ЦСКА в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Първата среща е в София на 8 август, а реваншът - на 15-и.

Същият треньорски екип се изправи на пътя на "армейците" и миналата година. Тогава Скрипник беше начело на ФК Рига, като отново Бранимиров му асистираше.

ЦСКА елиминира латвийците по идентичен начин като Осиек - 1:1 общ резултат в двата мача и победа с дузпи. 

Заря достигна до третия квалификационен кръг в Лига Европа, след като елиминира черногорския Будучност след две победи с 1:0 и 3:1.

Треньорът Виктор Скрипник направи грешна прогноза относно изхода от двубоя между Осиек и ЦСКА. 49-годишният украински специалист очакваше хърватите да отстранят "червените". 

"Осиек е по-силен от ЦСКА. Видяхме как се разви срещата в София. Там смениха треньора, промени се атмосферата в отбора и успяха да бият Осиек с 1:0 в първия мач. Осиек превъзхожда ЦСКА и като потенциал, и като пари. Моята прогноза е, че ще играем с Осиек", каза Скрипник малко преди началото на реванша в Осиек.

Прогнозата му обаче не се сбъдна и Заря ще спори с ЦСКА. 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа