БЛИЦ пита: Как ще завършат евробитките на българските отбори тази вечер?

Локомотив (Пловдив) посреща английския гранд Тотнъм тази вечер на "Лаута" от 19:00 часа в елиминационна битка от втория предварителен кръг на Лига Европа.

Вечерта в Пловдив със сигурност ще е специална, ако Локо защити славата си на турнирен боец, натрупана след двата поредни трофея в турнира за Купата на България. Съперникът обаче не е кой да е, а за това говори достигането му до финал в Шампионската лига през 2019 година.

Мачът се очертава като гвоздеят в днешната програма от всички 43 срещи и е заявен за пряко предаване в 51 държави от 5 континента. В Пловдив вече се готвят за мача като за истински празник, който ще остави хубав спомен и макар феновете да не бъдат допуснати до стадиона заради пандемията от коронаврус, ще проследят срещата с английския колос на видеостена в района.

Мениджърът на лондончани два пъти е печелил Лига Европа - с Порто и Манчестър Юнайтед, а загубата от Евертън у дома в първия кръг на Висшата лига ще направи успехът в Пловдив задължителен.

Сравнение между стойността на играчите на двата клуба показва стряскащите 120 пъти в полза на британците - 6 милиона срещу 721 милиона евро.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

ЛОКОМОТИВ (ПД) - ТОТНЪМ
Начало: 19:00 часа, пряко по Диема Спорт 2
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Съдия: Харм Осмерц (Германия)

Вероятни състави:

Lok. Plovdiv (Bul)ЛОКО (ПД): Луков, Петрович, Масоеро, Алмейда, Карагерен, Умарбаев, Витанов, Илич, Аралица, Салинас, Д. Илиев
Резерви: Пиргов, Д. Димитров, Николаев, Цветанов, Михалевич, Пулиезе, Минчев
Контузен: Малембана
Наказани: Няма
Треньор: Бруно Акрапович

Tottenham (Eng)ТОТНЪМ: Харт, Дейвис, Дайър, Санчес, Дохърти, Хьойберг, Сисоко, Ламела, Ло Селсо, Бервайн, Кейн
Резерви: Лорис, Газанига, Фойт, Лукас Моура, Уинкс, Жедсон, Фернандеш, Сесеньон
Контузени: Орие, Танганга (извън тима по треньорско решение: Али и Ндомбеле)
Наказани: Няма
Треньор: Жозе Моуриньо

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа