Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев очаква със самочувствие мача срещу Тотнъм от втория квалификационен кръг на Лига Европа утре от 19:00 часа на "Лаута".

"Това са най-хубавите мачове. За нещастие моментът е такъв, че ще играем пред празен стадион. Чувството няма да е същото. На много години се пада да дойде финалист от Шампионска лига. Загубата в Разград е незаслужена и плод на случайността. Предстои ни още по-хубав мач. Няма база за сравнение", сподели Илиев пред "Диема спорт".

"Миналата година след мачовете в Европа побеждавахме по инерция в шампионата. Само и единствено може да ни помогнат тези мачове. Само можем да спечелим. Особено срещу отбор като Тотнъм, който е фаворит за спечелване на турнира. Надявам се да покажем всичко, на което сме способни. Ясно е, че са по-класни, но на мен ще ми стига да покажем това, което можем без да се притесняваме. Достатъчно стойностен отбор сме, за да затрудним Тотнъм", продължи нападателят.

"Виждаме, че Лудогорец няколко е играл в Шампионска лига. Колкото и да се говори за разликата между нашия и английския футбол, виждаме, че направиха много добри мачове. Разликата на терена не бе толкова видна, колкото се говореше. Надявам се да направим така, че тази бездна да не си проличи. Няма как да надиграеш Тотнъм. Надявам се да направим най-добрия мач за сезона и да излезем с чест от този сблъсък", допълни капитанът.

"Напрежение върху Тотнъм няма как да има при положение, че гостуват в България. В миналото съм гледал мачове на англичани в Европа. Понякога си мислят, че просто ще минат през някои отбори. Който и да е отбор, ако помисли, че вече е в следващата фаза, срещу когото и да се изправи, ще има проблеми. В момента, в който стъпим на терена, ще се види колко сме подготвени психически. Има доста добри футболисти, но най-ярката е Кейн. Най-важното е да покажем най-доброто от себе си, а не да си разменим фланелките. Трябва да им предложим война. Да се изпотят, за да продължат напред. Изключително ми е болно, че мач който се чака десетилетия в Пловдив, няма да се напълни с публика", каза още разкри футболист №1 на България за 2019 година.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа