Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви бившия си клуб Борусия (Дортмунд) като фаворит преди утрешния първи сблъсък между двата тима от 1/4-финалите на Лига Европа. Срещата на „Сигнал Идуна Парк” е утре вечер от 22:05 часа българско време.

„За мен ситуацията е лесна. Аз просто имам приятели тук. По-добре, че съм тук, а не в Северна Корея например. Дойдохме малко по-рано на стадиона, така че имах 20 минути да се видя със стари приятели. Би било глупаво да не се възползвам от този шанс. Утре обаче ще бъде различно, концентрирани сме върху мача и ще влезем право в съблекалнята. В спорта винаги се играем срещу най-добрите си приятели и винаги искаме да го победим. Това не е проблем за мен. Не съм мислил за моята ситуация дори и за секунда“, сподели Клоп на пресконференцията преди утрешния мач.

„Борусия е фаворит и не мисля, че някой е на друго мнение. Разбираемо е, защото те правят добър сезон. Играчите ми обаче не са тук без никаква надежда. Ако не сме в добра форма утре, ще бъде лесно за Дортмунд, но трябва ли да мислим по този начин? Трябва да изкачим най-високата планина, но това е възможно. Нямаме загуба в Лига Европа. Играхме срещу Аугсбург и не бе никак лесно, а след това Манчестър Юнайтед. Този мач е най-големият и напрежението е огромно, така че сме подготвени за това“, допълни германският специалист.

 Резултати и програма в Лига Европа - ТУК !!!