Вицепрезидентът на Интер Хавиер Санети даде специално интервю за "Спортал" след срещата си с привържениците на отбора в България. Днес аржентинецът раздаде автографи и се снима с около 300 тифози на "нерадзурите", дошли в Разград от различни части на България, Румъния, Северна Македония, Гърция и Албания.

Санети говори преди мача на Интер с Лудогорец от 1/16-финалите на Лига Европа. Срещата стартира в 19:55 часа на стадион "Хювефарма Арена".

"Много съм радостен. За мен е голямо удоволствие да бъда тук и да толкова тифози от много различни места по света, които ни подкрепят. Днес ще ни подкрепят, което е много важно за нас. Благодаря много за подаръка (б.р. - фенклубът на Интер в България му връчи икона). Той ще отиде в моя музей, в който имам много неща и предмети, които получих през кариерата ми", каза Санети.

Попитан дали си спомня, че през 1995 година се изправя срещу националния отбор на България, аржентинецът обясни: "Да, спомням си. Спомням си, че играх срещу България. Това беше важен мач за нас. Пазя добри спомени." (б.р. - Аржентина ни побеждава с 4:1 в контролна среща).

Кои български футболисти познавате - "Преди всичко се сещам за Стоичков. Негов приятел съм. Вчера се чухме. Срещал съм го на терена, но след футбола се срещаме често на много събития, в които участваме. Той е страхотен човек".

"Бях на обяд с ръководителите на Лудогорец на стадиона. Честно казано, приеха ме топло. Лудогорец е много сериозен отбор. Ако Интер иска да премине този кръг, трябва да бъде много концентриран. Мачът тази вечер ще бъде тежък. Надявам се да се представим добре. Искам да благодаря на тифозите. Да им благодаря за тяхната непрекъсната подкрепа. За нас е много важно да виждаме този ентусиазъм и любов към нашия клуб", добави 46-годишният аржентинец. 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

È sempre un piacere incontrare gli amici dell’Inter Club in tutta Europa! ️ @inter #forzainter

A post shared by Javier Zanetti (@javierzanetti) on