Лудогорец приема Интер в първи 1/16-финал на Лига Европа. Мачът се очаква с огромен интерес и стадион „Хювефарма Арена“ ще бъде препълнен.

Всички, които стискат палци на „орлите“, се надяват те да затвърдят доброто си представяне срещу италиански отбори. До момента разградчани два пъти са имали съперник от Серия „А“ в Европа.

Първо бяха срещите с Лацио на 1/16-финалите на Лига Европа през сезон 2013/14, когато българският шампион спечели с 1:0 на „Олимпико“ в Рим и направи 3:3 на стадион „Васил Левски“ в София. Четири години по-късно дойде отпадането от Милан, след 0:3 в Разград и 0:1 на „Джузепе Меаца“.

Сега Лудогорец разполага с всичко най-добро в състава си. В тима на Павел Върба няма нито един контузен. Чешкият специалист беше привлечен именно с целта да даде чрез опита си предимство на „орлите“ в подобни мачове срещу силни европейски съперници. От друга страна лазаретът на Интер е доста претъпкан.

Въпреки това италианският гранд си остава фаворит, тъй като разполага с много класни и скъпи футболисти. На терена обаче не играят цените на играчите, а техните моментни възможности и ефективността на колективната им работа. Именно затова не бива да бъдат подценявани шансовете на Лудогорец за успешно представяне, тъй като разградчани са доказали, че могат да се мобилизират и да бъдат максимално обединени в мачове с европейски грандове.

Winbet - победата е емоция! (18+)

ЛУДОГОРЕЦ – ИНТЕРFC Internazionale Milano

Днес от 19:55 часа по БНТ 1
Разград, „Хювефарма Арена“
Съдия: Карлос дел Серо Гранде

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Лудогорец: Пл. Илиев, Икоко, Терзиев, Моци, Недялков, Дяков, Анисе, Марселиньо, Каули, Вандерсон, Кешерю
Контузени: няма
Наказани: няма

Интер: Падели, Годин, Ранокия, Д`Амброзио, Моузес, Весино, Валеро, Бираги, Ериксен, Лаутаро, Алексис Санчес
Контузени: Еспозито, Сенси, Галиардини, Шкриняр, Брозович
Наказани: няма

Баланс: нямат играни мачове

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020