Левски гостува от 21:30 часа на Сутиеска за реванша от първия квалификационен кръг на Лига Европа. "Сините" имат комфортен аванс след успеха с 3:1 на "Герена" и вече насочват мисли към предстоящите сблъсъци с Хайдук (Сплит). Преди седмица Жуниор Мапуку блесна с двете си попадения, превръщайки се бързо в любимец на феновете на "сините". Конгоанецът откри резултата още в първата минута - 12,70 секунда, след което вкара и втори гол, а едно попадение добави Роман Прохазка. 

Избраниците на Николай Митов са амбицирани да затвърдят мнението, че са в добра форма, постигайки победа и тази вечер. Освен това Левски ще се опита да сложи край на доста негативни серии в Никшич и да отвори нова страница в историята си. Досега има два случая, когато "сините" печелят първата среща с 3:1, след което обаче отпадат. Първо през сезон 1970/71 Левски бие с 3:1 Аустрия (Виена), но на реванша в Австрия губи с 0:3. През 1984/85 пък срещу Днепър след 3:1 в първата среща следва поражение с 0:2 в ответния двубой в Украйна и "сините" отново са аут. Сутиеска обаче е идеално препятствие, което не би трябвало да създаде проблеми на селекцията на Николай Митов.

Ако Левски си довърши работата тази вечер в Никшич, ще спре още една негативна серия. "Сините" нямат елиминиран съперник на европейската сцена от 7 години, когато отстраниха последователно ирландския Дъндолк и шведските Калмар и АИК, за да играят в групите на Лига Европа. 

Последните четири пъти Левски неизменно отпадаше още на първото стъпало в евротурнирите - от Спартак (Търнава), Сараево, Иртиш и Марибор.

Митов не възнамерява да прави големи промени по състава спрямо този от първия мач. Той ще се довери на вратата на Божидар Митрев, който отново ще носи капитанската лента. В защита отново ще играят Милош Цветкович, Давид Яблонски, Димитър Пиргов и Иван Горанов. Очаква се обаче Митов да направи една рокада, която е свързана с Франсис Нар. Ганаецът започна по левия фланг на нападението в София, но се представи много слабо. Затова и почти сигурно той ще остане на резервната скамейка. А вместо него на крилото ще бъде Антонио Вутов. Така Васил Панайотов ще бъде преместен по-напред и няма да е до Роман Прохазка в ролята на дефанзивен халф, а като такъв ще излезе Георги Ангелов. Вдясно ще е Адениджи, а на върха на нападението - Мапуку. Така новите попълнения, които се очаква да започнат мача в Никшич, ще са шестима – Горанов, Цветкович, Ангелов, Вутов, Панайотов и Мапуку. Серджиу Буш отново ще е на резервната скамейка. 

За Сутиеска се завръща титулярният вратар Владо Гилиен, който бе наказан за първата среща. На линия ще са и нападателите Игор Иванович и Бранко Божович, които бяха контузени. 

Вероятни състави:

СУТИЕСКА: Гилиен, Вучич, Бакрач, Бабич, Стиепович, Бончар, Маркович, Вукович, Бубаня, Зарубица, Божович
Контузени: няма
Наказан: Радишич
Треньор: Никола Ракойевич 

Резултат с изображение за пфк левски
ЛЕВСКИБожидар Митрев, Иван Горанов, Димитър Пиргов, Давид Яблонски, Милош Цветкович, Георги Ангелов, Васил Панайотов, Роман Прохазка, Антонио Вутов, Жуниор Мапуку, Бабатунде Адениджи
Контузени: Николай Кръстев, Симон Сандберг
Наказани: няма
Треньор: Николай Митов

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма