Лудогорец гостува в Линц на местния ЛАСК в мач от група „J“ на Лига Европа. Двубоят започва в 19:55 часа българско време, а българският шампион е притиснат до стената заради кадрови проблеми.

„Орлите“, който в момента са без постоянен треньор след раздялата с Павел Върба, останаха без чист нападател за мача в Австрия. Голмайсторите Ихинио Марин и Клаудио Кешерю са контузени. С травма е и Кирил Десподов. Така днес атаката на Лудогорец ще бъде водена от крилото Елвис Ману.

Бившият младежки национал на Нидерландия ще бъде подпомаган от Бърнард Текпетей, Каули Оливейра и Доминик Янков. На пейката ще остане лявото крило Мавис Чибота, който се пребори с коронавирус. Жоржиньо пък не беше картотекиран за Лига Европа, а същото се отнася и за Димитър Митков, който води атаката на втория отбор на Лудогорец и е голмайстор на Втора лига.

Освен това на Лудогорец ще трябва да се справи с добрия домакински баланс на ЛАСК срещу балкански отбори в Европа. В три такива мача тимът от Линц е записал две победи и една загуба. На своя територия ЛАСК има успехи над Динамо (Загреб) и Бешикташ, но пък е регистрирал и поражение от Стяуа.

 

ЛАСК – Лудогорец

Днес от 19:55 часа по bTV Action
Линц, „Райфайзен Арена“
Съдия: Шавиер Естрада Фернандес (Испания)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЛАСК: Шлагер, Визингер, Траунер, Филипович, Ранфтъл, Гъргич, Михорл, Андраде, Балич, Егещайн, Рагуж
Контузен: Холанд
Наказани: няма

Лудогорец: В. Стоянов, Сисиньо, Терзиев, Вердон, Недялков, Баджи, Сантана, Текпетей, Д. Янков, Каули, Ману
Контузени: Григоре, Вандерсон, Марин, Десподов, Кешерю, Ренан
Наказани: няма

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа