Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо посочи един от бившите си тимове Манчестър Юнайтед като основен фаворит за трофея в Лига Европа след отпадането си от Шампионската лига.

Тимът на Оле Гунар Солскяер загуби с 2:3 снощи от РБ Лайпциг и остана трети в група "Н" на най-престижната клубна надпревара на Стария континент, което автоматично го изпраща във втория по сила европейски турнир.

"Идващите от Шампионската лига са силни отбори и обикновено са над нивото на Лига Европа. Юнайтед е още едно ниво отгоре. Те са топ отбор и играха като равни с ПСЖ и РБ Лайпциг. Беше ясно, че тази група е убийствено трудна", каза Моуриньо, който през 2017 спечели Лига Европа начело на "червените дяволи".

Другият мач от група "Н" между ПСЖ и Истанбул Башакшехир бе прекъснат в 14-ата минута заради расистки скандал, предизвикан от помощник съдията Себастиан Колцеску. Според Моуриньо тази проява недопустима.

"Всяка форма на расизъм е неприемлива. Помощник съдията направи недопустима грешка. Сега той е длъжен да се извини от сърце и да приеме последствията", добави Специалния, чийто тим играе срещу Антверпен от групата на Лудогорец утре вечер. Тотнъм е втори в група "J" с актив от 10 точки и може да заеме първото място с победа над белгийците. Лудогорец пък приема ЛАСК (Линц) в другата среща с надежди за първи точки в турнира.