РБ Лайпциг изхвърли Манчестър Юнайтед от Шампионската лига след драматичен мач, който домакините спечелиха с 3:2, допуснаха намаляване на резултата до 3:2 и трепериха до последните минути.

РБ Лайпциг взе преднина от два гола в рамките на 11 минути, вкарвайки първия си гол още минута и 49 секунди след старта на двубоя, а в 13-ата минута удвоиха резултата, а през второто полувреме вкараха и трето попадение. В последните 10 минути от двубоя Манчестър върна два гола само в рамките на 180 секунди, но за трети не остана време.

Домакините откриха още "от съблекалнята". Марсел Забицер подаде чудесно на Анхелино, който успя да вкара първия гол в мача. В 13-ата минута Анхелино изпрати добро центриране в наказателното поле, топката прехвърли всички и тръгна към далечната греда, където Амаду Айдара завърши с добър удар за 2:0.

В 29-ата минута Орбан вкара и трети гол на РБ Лайпциг, който бе отменен заради засада.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Бруно Фернандеш изпълни добре пряк свободен удар, но топката разтресе напречната греда, а малко след това резултатът стана 3:0. Анхелино центриране отляво, а премина през всички футболисти и 21-годишният Джъстин Клуиверт я засече в мрежата за 3:0.

10 минути преди края на двубоя гостите все пак върнаха един гол. Бруно Фернандеш реализира дузпа, която бе дадена за нарушение на Ибрахима Конате срещу нападател на англичаните. В 83-ата минута Манчестър намали до 3:2. Бруно Фернандеш центрира от ъглов удар, Пол Погба игра с глава, топката се удари в Хари Магуайър и в крака на защитника Ибрахима Конате и влезе в мрежата на домакините.

Двубоят между ПСЖ и Истанбул Башакшехир бе прекратен в 18-ата минута заради расистки скандал. Каквото и да отсъди УЕФА обаче Юнайтед няма как да играе в елиминациите и ще трябва да преследва трофея в Лига Европа напролет. Французите и германците пък ще са в елиминациите на Шампионска лига.