Полицията в Словакия окончателно обяви бройката на задържаните за мелето, което си спретнаха фенове на Краковия (Краков) и Аякс с привърженици на родния Левски.

Оказа се, че бройката е 107 души, като 80 от тях са заловени още на място, а останалите са хващани в малките улички в центъра на Братислава.

Близо 100 представители на властите пък са се погрижили за това. Иначе българите под стража са 51 на брой, поляците 41, а холандците 15. 17 от всички 107 са ранените, но между тях не фигурира нито един наш сънародник.

На 56 души от общата бройка им е повдигнато обвинение в хулиганство, нарушаване на обществения ред и посегателство върху имущество. 

Всичките български фенове пък са освободени, както съобщи и сайтът на Левски.

Иначе полицията в Братислава е знаела, че поляците са щели да създават безредици, тъй като те са били там за мача си с Дунайска стреда от Лига Европа.

"В момента полицията събира всички доказателства и ще помогне на съда да постанови най-справедливите присъди на задържаните и обвинени в хулиганство", заяви говорителката на местната полиция Лусия Михаликова. 

Последните информации пък гласят, че ултрасите на Краковия са искали да нападнат фенове на черногорския Сутиеска, които имаха мач със Слован (Братислава) от Шампионската лига. До такова нападение не се стигнало, тъй като фенове на Сутиеска липсвали по улиците и така се стигнало до боя със "сините" привърженици.