Нов треньор в лицето на Петър Хубчев, дузина разкарани футболисти, внедряване на млади играчи и четирима нови чужденци, плюс двама наши младежки национали. Това е новият Левски, който започва днес своя сезон. "Сините" гостуват на Ружомберок в първи мач от първия предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят започва в 19:30 часа и ще бъде следен на живо в БЛИЦ.

Двубоят е официален дебют за Хубчев, който бе доволен от подготовката, но очаква още нови играчи. На всичко отгоре няма да може да разчита на голмайстора Станислав Костов, национала Николай Михайлов, новото попълнение в атака Дени Алар и железния бранител Холмар Ейолфсон.

Очаква се Хубчев да направи тактическа изненада за съперника и да използва двама раздвижени нападатели - Станислав Иванов и Паулиньо, които по принцип играят по фланговете и захранват централния нападател. Този път обаче такъв липсва, а скоростта и техниката на Стаси и бразилеца ще бъде основна заплаха за вратата на противника. На вратата ще застане черногорския национал Милан Миятович, а в защита ще действат Живко Миланов, Нуно Рейш, Янис Каргас и Иван Горанов.

В халфовата линия най-вероятно ще се заложи на Райнов, Хали Тиам, Давиде Мариани и Илия Юруков или Здравко Димитров.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Левски е фаворит на хартия, но Хубчев все още няма победа, а в последните години "сините" определено не успяват да се представят добре в евротурнирите. Тимът от "Георги Аспарухов" трябва да чупи и 10-годишна лоша традиция - да няма успех като гост в континенталните клубни надпревари. Последният успех датира от 2010 година, когато е победен Дъндолк с 2:0. Последваха 12 поредни мача далеч от "Герена" Левски е успех, а последният гол на чужд терен е реализиран от Базил де Карвальо преди 7 години. От друга страна Хубчев е водил Берое в три гостувания и няма загуба. 

Левски ще може да се почувства като домакин в Ружомберок. Стадионът на домакините е за около 4000 зрители, а над 500 от тях ще бъдат българи. Ултрасите се замесиха в бой с фенове на Аякс и Краковия, а след това голяма част от тях бяха арестувани. Почти всички вече са освободени, а тези, които не са, ще излязат от ареста съвсем скоро и ще могат да се отправят към стадиона.

Ружомберок също изживя бурно лято, в което беше напуснат от някои основни фигури, имаше и треньорска рокада, но клубът получи финансова помощ от държавата и стегна редиците си. Отборът никога не е отпадал от първия си съперник в евротурнирите и със сигурност ще иска да продължи тази традиция. Докато "сините" се надяват да я прекъснат. 

Новият Левски тръгва в 19:30 часа. Но накъде се е запътил и в каква посока ще поеме? Предстои да разберем!

РУЖОМБЕРОК - ЛЕВСКИ
19:30 часа, Диема Спорт
Съдия: Петри Вилянен (Финландия)
Стадион: "Под Чебратьом"

 


Вероятни състави:
РУЖОМБЕРОК: Крайчирик, Чурма, Масло, Йонец, Мойзиш, Такач, Косе, Хашек, Гал Анджезли, Костадинов, Новотни

ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Илия Юруков, Давиде Мариани, Станислав Иванов, Паулиньо
 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери