ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Рома продължи традицията да побеждава Фейенорд, класирайки се на 1/8-финалите на Лига Европа. "Вълците" спечелиха плейофа след изпълнение на дузпи. Двубоят на "Олимпико" в редовното време и продълженията завърши 1:1, както и първата среща в Ротердам. При дузпите "вълците" спечелиха с 4:2. 

Любопитното бе, че за трета поредна година Рома и Фейенорд се срещат на европейската сцена, и все римляните печелят. Първо "вълците" триумфираха с трофея в дебютното издание на Лигата на конференции след 1:0 на финала срещу Фейенорд. Преди година пък спориха на 1/4-финалите в Лига Европа и пак радостта беше за римляните, както и днес. 

 WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Изненадващо гостите поведоха още в 5-ата минута с малко куриозен гол. В опита си да изчисти топката, Стефан Ел Шаарауи я изпрати към тялото на Сантиаго Хименес, който подложи рамото си и я отклони в мрежата. Домакините претендираха за игра с ръка, но попадението бе потвърдено след проверка с ВАР - 0:1.
 
Рома оцеля в 12-ата минута, когато Матс Вифер бе изведен очи в очи с Миле Свилар, но стражът отрази мощния му удар.

Четири минути по-късно Пауло Дибала напредна по лявото крило и върна към Лоренцо Пелегрини, който с фамозен удар извън наказателното поле прати топката в горния ляв ъгъл за 1:1.

"Вълците" пропуснаха да направят пълен обрат в 21-ата минута, когато удар на Браян Кристанте мина покрай десния страничен стълб на вратата на Тимон Веленройтер. 

Втората част започна с натиск на Рома и още в 50-ата минута Пауло Дибала отправи хубав изстрел от въздуха, но спечели само корнер след рикошет в противник. Пет минути по-късно контраатака на гостите изненада римляните и само навременното излизане на Свилар извън наказателното поле предотврати второ попадение. Ел Шаарауи пък бе изпреварен от стража на Фейенорд в 70-ата минута и не успя да отправи удар. В петата минута на добавеното време Матс Вифер засече центриране с глава и топката мина покрай десния страничен стълб на вратата на Миле Свилар. 

Новото равенство в редовното време прати срещата в продължения, които започнаха с опасен шут на Лука Иванушец, спасен от стража на Рома.

Ромелу Лукаку пък изпусна да стане герой за Рома в последните секунди. Най-напред негов шут по земя бе избит от Веленройтер. След центрирането от корнер белгиецът стигна първи до топката, но ударът му с глава не намери очертанията на вратата и така се стигна до дузпи.  

При ударите от бялата точка блесна 24-годишният вратар на Рома  Миле Свилар, който спаси изпълненията на Давид Ханцко и Алиреза Джаханбахш. Колегата му Тимон Веленройтер отрази само шута на Ромелу Лукаку. Точни за "вълците" бяха Леандро Паредес, Браян Кристанте, Усем Ауар и Никола Залевски, а за гостите се разписаха Аяке Уеда и Куилиндши Хартман.