Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори преди втория мач на "орлите" от групите на Лига Европа (утре от 22:00 часа) срещу Бетис в Севиля. Наставникът на българския шампион призна, че очаква много по-различен двубой от този преди седмица срещу Рома, спечелен с 2:1.

"С много притежание на топката се опитват да намерят пространството между линиите, играят добър атакуващ футбол. Така че ще бъде доста по-различно от нашия последен съперник - Рома, и ние знаем, че италианският и испанският футбол се различават. Не знам те какво мислят. 

Правят ротации, имат няколко контузии, какъв е техният план, не знам. Бетис има много качествен отбор. Въпреки контузиите, играта им не се променя, играят по един и същ начин и в Европа, и в испанския шампионат", коментира старши треньорът на Лудогорец.

"Не аз спечелих мача, ние го спечелихме, играчите свършиха основната работа на терена. Те следваха стратегията, тактиката и влагаха огромни усилия във мача. Това е победа за всички нас, играчите и целия клуб", завърши Анте Шимунджа.

Звездата на тима Кирил Десподов също говори пред медиите и сподели очакванията си.

"Аз предпочитам да играем пред 100 хил. души. Това не трябва да ни притеснява, ние сме професионални спортисти. Това трябва да ни мотивира и да дадем най-доброто от себе си. Гледахме видео и разузнахме добре отбора на Бетис. Техните бегове се включват в атака. Ще направим каквото ни каже треньорът”, каза Десподов.

„Трябва да спазваме тактиката на треньорите, защото те са анализирали най-добре съперника и могат да ни дадат най-добрите указания какво да правим по време на мача. Това че се включват в предни позиции, означава, че ние ще имаме повече празни пространства. Казах след мача с Рома, че това не е победа само за Лудогорец, а и за български футбол. Да се надяваме, че ще успеем да спечелим отново. Има негативни резултати тук, но се надявам утре да я приключим”, коментира още той.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа