Лудогорец замина за Севиля, където утре гостува на местния Бетис в мач от група „С“ на Лига Европа. В лагера на шампионите изразиха реализъм преди срещата в Испания и признаха, че победата над Рома е била от полза за повдигане на самочувствието на отбора, който се изгражда в момента.

"Дали очакванията са се повишили след победата над Рома? Не! Защо? Искаме да се състезаваме. Не мислим, че вече сме фаворити в групата. Правим стъпка след стъпка, играем мач за мач. След приключването на шестте срещи в групата ще видим какво сме сторили. Не знам дали Бетис е по-добър от Рома, но играе различен тип футбол. Искаме да играем във всеки мач като с „вълците“. Футболът е за феновете. Когато има добра атмосфера, ни харесва. Бетис има гореща подкрепа. Това е домакинско предимство", коментира треньорът Анте Шимунджа.

"От Лудогорец всичко може да се очаква. Бих призовал всички да бъдем здраво стъпили на земята, защото тепърва правим нашите сериозни крачки в Европа. Ако се главозамаем от победата над Рома, може да платим много висока цена. Класата на Бетис е безусловна, а и статистиката от мачовете на български отбори с испански определено не е в наша полза. Но имаме право да мечтаем и защо да не нарушим традициите точно сега“, допълни Ангел Петричев.

„В момента градим млад и много силен отбор на Лудогорец, който има възможността да трупа опит и в евротурнирите. И смея да твърдя, че добрите дни за нас предстоят. Ако утре спортният късмет е с нас, може да постигнем нещо голямо и значимо. Все пак сме реалисти, защото знаем какъв отбор е Бетис и с какви играчи разполага. Атмосферата на стадиона ще бъде фантастична с 50 000 фена на трибуните. Дано да стане хубав мач, който за пореден път да ни накара да се почувстваме горди“, допълни изпълнителният директор на „орлите“.

„Имахме нужда от победата над Рома, защото завършваме една сериозна реконструкция на отбора. Много играчи напуснаха, на тяхно място привлякохме нови футболисти. Хубаво е да вървим крачка по крачка, но този успех внесе много настроение в тима, даде ни правото и да мечтаем за нови големи успехи в Европа, каквито имахме преди години", завърши Петричев.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа