Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев призна на пресконференция преди мача с Клуж от групите на Лига Европа, че ще заложи на тотална преса.  Той добави, че иска тимът му да вкара два гола в първите две минути, за да може румънският съперник да бъде шокиран.  Двубоят е утре от 19:55 часа на стадион „Българска армия“.

“ЦСКА ще се опита да играе своята игра. Това ще рече с трайно владеене на топката. Клуж е изключително агресивен отбор. Ще се опитаме обаче Клуж да се съобрази с нас. Да пресечем владеенето на топката.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Искаме, ако можем, да вкараме два гола в първите две минути, но невинаги се получава. Няма да приемем играта в собствената половина. Ще се опитаме да пресираме високо.

В общи линии съм наясно със състава, с изключение на една или две позиции. Надявам се в следващите две тренировки да нямаме проблеми.

Не искаме да объркваме футболистите с много варианти на игра на противника. Ще подготвим играчите за това, което очакваме.

С нетърпение очакваме мачовете, но в никакъв случай не трябва да има напрежение. Трябва да играем със самочувствие, да покажем постоянство и игра като в мачовете с БАТЕ и Базел”, заяви Белчев.

“Със Станимир Стоилов се виждаме и чуваме често. Ако се видим, си говорим общи работи, но винаги присъства и темата футбол. Не само преди мачовете от Европа”, добави Белчев, който е не само градски на Мъри, но и много добър приятел с него.

Капитанът на ЦСКА Петър Занев, който също беше на пресконференцията,  заяви, че отборът има своите възможности да излезе от групата.

„Изпуснах доста време – четири седмици нямах възможност да тренирам. Има какво да се желае от физическо естество, но гледам да наваксам по възможно най-бързия начин“, заяви преболедувалият коронавирус защитник.

„Мисля, че няма напрежение. Всеки един футболист очаква с голямо нетърпение тези сблъсъци от Лига Европа. Това са мачове, където всеки един от нас може да се покаже в най-добрата светлина. Не става въпрос за напрежение. Очакваме ги с нетърпение.

Всяка точка е важна. Ние имаме шансовете и възможностите да излезем от групата“, добави Занев. 
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа