Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп и треньорът на Севиля Унай Емери не предлагат никакви изненади в стартовите състави преди финала в турнира Лига Европа тази вечер от 21:45 часа българско време.

Даниел Стъридж ще води атаката на мърсисайдци срещу Севиля на стадион „Санкт Якоб Парк” в Базел. Възстановените наскоро от контузии Джордан Хендерсън и Дивок Ориги са на резервната скамейка на Ливърпул. Юрген Клоп не може да разчита единствено на наказания защитник Мамаду Сако.

Севиля пък ще разчита в предни позиции най-вече на голмайстора си Кевин Гамейро, който има 7 гола от 8 мача в надпреварата.

Който загуби тази вечер, ще се задоволи за първи път със сребърните медали, тъй като нито Ливърпул, нито Севиля е губил финал в турнира.

Севиля вече влезе в историята с финал в трета поредна година и остава тимът с най-много отличия от надпреварата - 4 (2006 година - 4:0 срещу Мидълзбро, 2007 - 2:3 (3:1 с дузпи) срещу Еспаньол, 2014 - 0:0 (4:2 с дузпи) срещу Бенфика и 2015 - 3:2 срещу Днепър).

Ливърпул е с 3 трофея, спечелени в годините, в които турнирът още се наричаше Купа на УЕФА (1973 - 3:0 и 0:2 срещу Борусия (Мюнхенгладбах), 1976 - 3:2 и 1:1 с Брюж, 2001 година - 5:4 с Алавес).

Резултат с изображение за liverpool logoРезултат с изображение за sevilla  logoЛИВЪРПУЛ - СЕВИЛЯ
Днес от 21:45 часа
Пряко по БНТБНТ HD
Стадион: "Санкт Якоб Парк", Базел
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

Стартови състави:
ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Клайн, Ловрен, Туре, Морено, Лалана, Джан, Милнър, Фирмино, Стъридж, Коутиньо

СЕВИЛЯ: Сория, Мариано, Рами, Карисо, Ескудеро, Криховяк, Нзонзи, Коке, Банега, Витоло, Гамейро

Резултати и програма в Лига Европа - ТУК !!!