Португалският треньор на Спартак (Търнава) Рикардо Чеу е убеден, че тимът има всички шансове да елиминира Локомотив (Пловдив), въпреки че словаците загубиха с 0:2 на „Лаута“ в първата среща от втория квалификационен кръг на Лига Европа. В предния кръг те наваксаха такъв пасив срещу босненския Радник (Биелина) и го отстраниха след дузпи в реванша на свой терен.

"Изиграхме повече мачове от Локомотив в последните дни. Пътуването също оказа влияние. Не мисля, че домакините бяха толкова по-добри от нас. Те обаче използваха положенията си, а ние пропуснахме нашите. Трябва да е ясно, че сме почти изцяло нов отбор, съставен от млади момчета. Все още допускаме много грешки заради липсата на опит, но се надявам в реванша да изглеждаме по различен начин“, сподели португалецът.

„По-силни сме у дома. Всеки ден работим, за да се развиваме. Дали ще успеем да елиминираме Локомотив? Всичко зависи от манталитета на играчите, от това да мислят положително и да вярват в себе си. Футболните качества ги притежават", добави Рикардо Чеу.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020