Изиграването на реваншите от плейофния кръг на Лига Европа станаха ясни имената на отборите, които ще участват в груповата фаза. Сред тях ще бъде и българският шампион Лудогорец, който беше елиминиран от шведския Малмьо на прага на групите на Шампионската лига.

По този начин България стана една от 20-те държави, които ще имат свои представители във втория по сила континентален турнир по егидата на УЕФА.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Заради коефициента си от 28,000 точки Лудогорец попадна в трета урна за жребия на груповата фаза, който ще се проведе днес от 13:00 часа в Истанбул. Специални гости на церемонията ще бъдат посланикът на турнира през този сезон Андрес Палоп, трикратен победител в турнира (един път с Валенсия и два пъти със Севиля) и бившият испански национал Маркос Сена.

При благоприятно развитие на реваншите от плейофния кръг имаше шанс „орлите“ дори да попаднат във втора урна, но това за тяхна съжаление не успя да се случи. Сега заради промяната в правилата за евротурнирите от този сезон Лига Европа се превръща в доста силна надпревара, с по-малко участници и се очаква да не е никак леко на разградчани.

Два отбора от една държава не може да попаднат в една група от турнира. Ако има някакви други ограничения, те ще бъдат обявени непосредствено преди жребия тази вечер.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ОТБОРИТЕ ПО УРНИ
Първа урна: Олимпик (Лион), Наполи, Байер (Леверкузен), Динамо (Загреб), Лацио, Олимпиакос, Монако, Спортинг (Брага)
Втора урна: Селтик, Айнтрахт (Франкфурт), Цървена звезда, Лестър, Рейнджърс, Локомотив (Москва), Генк, ПСВ Айндховен
Трета урна: Олимпик (Марсилия), Лудогорец, Уест Хям, Реал Сосиедад, Бетис, Фенербахче, Спартак (Москва), Спарта (Прага)
Четвърта урна: Рапид (Виена), Галатасарай, Легия (Варшава), Мидтиланд, Ференцварош, Щурм (Грац), Брьондби, Антверпен

ДАТИТЕ НА МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПОВАТА ФАЗА
1 кръг: 16 септември
2 кръг: 30 септември
3 кръг: 21 октомври
4 кръг: 4 ноември
5 кръг: 25 ноември
6 кръг: 9 декември

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Efbet Лига - сезон 2021/2022