ЦСКА елиминира Базел след обрат и победа с 3:1 на неговия стадион „Санкт Якоб Парк“ снощи, а днес жребият отреди на „армейците“ да бъдат в една група с фаворита Рома, друг швейцарски гранд Йънг Бойс от столицата Берн и румънския ЧФР Клуж.

Най-тиражният швейцарски вестник „Блик“ изтъква факта, че ЦСКА е най-слабият тим от всички групи в Лига Европа поне според коефициентите на букмейкърите, въпреки че е отстранил Базел. Сайтът sport.ch, който в статията си преди няколко дни определи „червените“ като воден от Красимир Балъков тим, този път го описа като “покорителя” на Базел.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Колегите им от телевизия SRF пък пишат: “Като най-слабия отбор на хартия, ЦСКА ще играе в групата на Йънг Бойс”. Всички в Швейцария обаче обръщат повече внимание на фаворита в групата Рома.

В съседна Румъния медиите намират повече място за представянето на ЦСКА и Digisport го определя като голяма изненада: “Съседите ни от ЦСКА направиха голяма изненада в плейофа на Лига Европа, като успяха да победят Базел с 3:1. Отборът е оценяван на 18,5 милиона евро, а треньорът Стамен Белчев успя да го класира, започвайки от първия предварителен кръг. Най-ценният играч на българите е полузащитникът Юнус Санкаре, оценяван на 4 милиона евро”.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа