Война между феновете и президента на Базел тресе клуба преди решителния плейоф за влизане в групите на Лига Европа срещу ЦСКА, който е в четвъртък от 21:30 часа. Медиите в Швейцария съобщават, че повече от 8000 подписа вече са събрани под петиция шефът Бернхард Бургенер да напусне борда на директорите на гранда от стадион "Санкт Якоб Парк".

Причината за скандала е най-вече слабото представяне на тима, който завърши на трето място миналия сезон, а играта на отбора не се харесва на феновете.

Бургенер е собственик на Базел и дори да напусне шефския пост, няма как да се оттегли веднага от клуба. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Преди време конфликтът с него доведе до напускането на легендата Александър Фрай, който беше наставник на младежкия отбор. Огорченият Фрай се махна от поста и обяви, че не иска повече да има общо с клуба заради шефа. 

Феновете са в открита война с Бургенер и дори по улиците на града има множество плакати против него.

Напрежението в Базел се засилва още повече и от факта, че за решителния плейоф за място в групите на Лига Европа с ЦСКА треньорът Чириако Сфорца не може да разчита на няколко от ключовите си играчи поради наказания и контузии. При успех в клубната каса на Базел ще постъпят солидни приходи, но феновете са разтревожени, че в четвъртък може да бъдат разочаровани. Освен това любимците им стартираха неубедително в Суперлигата на Швейцария, завършвайки 2:2 у дома срещу Вадуц (Лихтенщайн). 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа