Станаха ясни началният час и съдията на мача Базел – ЦСКА на 1 октомври. Тогава двата отбора излизат един срещу друг в Швейцария за решителен плейоф в Лига Европа. Победителят влиза директно в групите.

Двубоят на стадион "Сейнт Якоб Парк" ще започне в 21:30 часа българско време, а свирката ще надува словакът Иван Кружляк. Реферът е с богат опит в Европа.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Миналия сезон Кружляк ръководи три двубоя от груповата фаза на Шампионската лига - Галатасарай срещу Брюж, Ливърпул - Генк и Бенфика - Лион, както и три европейски квалификации. 

Бил е главен съдия на финала на европейското първенство до 17 години през 2012 година между Холандия и Германия, спечелен от "лалетата" с дузпи. 

Кружляк е известен с това, че не понася протестите на футболистите и по този повод често им раздава картони. В юношеска квалификация между Латвия и Дания показва цели пет жълти картона заради спорове с него. 

През сезон 2015/2016 словакът е свирил и среща на Базел от групите на Лига Европа – 2:2 с Фиорентина в груповата фаза.

Друг любопитен факт за него е, че става съдия много млад - на 23 години. Преди това е бил вратар, но контузия го отказва рано от футбола. 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа