ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Лудогорец приключи евроучастието си след драматично отпадане от Андерлехт - 1:5 след дузпи (2:5 oбщ резултат от двата мача). Реваншът от спора за класиране на 1/8-финалите в Лигата на конференциите беше спечелен от белгийския гранд с 2:1 в редовното време, а след като в продълженията не падна нов гол общият резултат бе 2:2 и се стигна до ударите от бялата точка. При тях обаче "орлите" направиха три пропуска и отстъпиха на съперника, който се класира напред. Новото попълнение Пипа, Доминик Янков и Педро Нареси бяха отчаяни от вратаря на домакините Барт Вербруген, който спаси дузпите и на тримата. В същото време изпълнителите за Андерлехт бяха безгрешни.

Преди седмица "орлите" стигнаха до успех с 1:0 на „Хювефарма арена" с гол на Игор Тиаго. Тази вечер в Брюксел футболистите на Анте Шимунджа се противопоставиха успешно на противника, но в края умората си каза думата. А и Лудогорец игра с човек по-малко от 96-ата минута след изгонване на Якуб Пьотровски за втори жълт картон. 

Андерлехт поведе в 13-ата минута след автогол на Франко Русо. В 68-ата Яри Версхерен покачи на 2:0, но само три минути след това Игор Тиаго намали изоставането на "орлите", разписвайки се след центриране на Кирил Десподов - 2:1.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

Играчите на българския шампион започнаха по-активно срещата. Още във втората минута "орлите" създадоха опасност пред вратата на белгийците. Десподов центрира в наказателното поле на Андерлехт, където топката стигна до Текпетей, но ганаецът не бе подготвен за и не успя да нанесе точен завършващ удар, изпращайки я в аут.

Лудогорец продължи с натиска и в седмата минута Недялков се понесе отляво и центрира, но Ян Вертонген изчисти. В 11-ата Аслак Фон Витри получи медицинска помощ от лекарския щаб, която на практика го извади от терена. На негово място влезе новото попълнение на българския шампион - Гонсало Авила - Пипа.

Тринадесетата минута се оказа фатална за Лудогорец. Франсис Амузу центрира отляво, Ислам Слимани бе изпуснат oт защитата на "орлите" и отправи удар, който излизаше в аут, но топката рикошира в краката на Франко Русо и влетя в мрежата на Серджио Падт - 1:0. 

В 22-ата минута Текпетей отправи удар от дистанция, но топката срещна левия страничен стълб на вратата. След това тя попадна във Франко Русо, който вкара, но беше в засада при удара на ганайската звезда на "орлите". 

Десет минути по-късно домакините имаха добра ситуация за гол, но Серджио Падт с блестяща намеса спаси Лудогорец. Слимани изведе вдясно Марио Стройкенс, който стреля, стражът на "орлите" блокира с тяло. Падт се наложи да се намесва решаващо отново в 34-ата минута. Недялков сгреши, Дрейер опита остро подаване към Слимани, вратарят на българския шампион успя да блокира потенциалния голов пас. 

В началото на второто полувреме Анте Шимунджа смени Текпетей със Спас Делев заради травма на ганаеца. Още в началните секунди "орлите" създадоха опасност. Игор Тиаго се откъсна напред, озова срещу двама бранители на Андерлехт, успя да нанесе удар от малък ъгъл, спечелвайки корнер. След него Десподов даде на близката греда, където Недялков атакува необезпокоявано с глава, но не уцели вратата.

В 54-ата минута Игор Тиаго получи добър пас зад гърба на отбраната, навлезе в наказателното поле, но завършващият му удар бе неточен. Шест минути по-късно Недялков пусна вдясно за Пипа. Бразилецът продължи напред за Десподов, който стреля от движение по диагонала, но прати топката във външната част от мрежата. 

В 68-ата Андерлехт поведе с 2:0. Слимани свали топката с гърди към Яри Версхерен, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Лудогорец и се разписа. Падт докосна кълбото, но не успя да го спре по пътя към мрежата му. 

Радостта на домакините не трая дълго. В 71-ата минута футболистите на Шимунджа намалиха резултата. По подобие на първия мач между двата тима в Разград Десподов даде отдясно към Тиаго, който в този случай с левия крак засече отблизо и се разписа за 2:1. 

Съдията Даниел Зиберт допусна грешка в 79-ата минута, когато Ян Вертонген извърши нарушение срещу откъсващия се Десподов, но германският рефер не видя добре ситуацията и прецени, че защитникът е играл с топката, което не беше така. Две минути по-късно Падт направи страхотно спасяване. Дрейер напредна и подаде към Струйкенс в наказателното поле на Лудогорец, а той стреля, стражът на "орлите" изби в корнер.

В 86-ата минута Бенито Раман отправи далечен удар, топката рикошира в крака на Недялков, след което се отби в напречната греда. Редовното време приключи 2:1 и след общ резултат 2:2 последваха продължения.

Още в 22-ата секунда на първите добавени 15 минути Лудогорец направи много сериозен пропуск. Тисера получи хубав пас зад гърба на отбраната на Андерлехт. Аржентинецът навлезе в наказателното поле и стреля, но ударът му бе отразен от Барт Вербруген. След това топката попадна на крака на Десподов, но той не успя да вкара в опразнената врата, а стреля встрани от левия страничен стълб. Четири след това пък Тисера и Доминик Янков комбинираха отлично на двойно, а вторият пусна пас към Десподов, който стреля неточно. 

В 96-ата минута Якуб Пьотровски беше изгонен след втори жълт картон и Лудогорец остана с 10 човека на терена. В 101-ата Рафаилов стреля опасно, топката премина Падт, но Нареси с гърди изби преди да влезе във вратата на "орлите". Малко след това удар на Версхерен беше париран от стража на Лудогорец. 

В 115-ата от второто продължение Доминик Янков слаломира през няколко бранители на Андерлехт и пусна за Клод Гонсалвеш, който стреля, но Вертонген с тяло блокира удара му. Малко след това Спас Делев можеше да атакува домакинската врата, но отбраната на белгийците се справи. До края не падна гол и след общ резултат 2:2 се стигна до изпълнението на дузпите.  

АНДЕРЛЕХТ - ЛУДОГОРЕЦ 5:1 след дузпи (2:1 в ред. време и след прод.)
1:0 Франко Русо (13-автогол), 2:0 Яри Версхерен (68), 2:1 Игор Тиаго (71)

(първата среща: Лудогорец - Андерлехт 1:0)

При дузпите: 
0:0  НЯМА ГОЛ! Пипа с пропуск за Лудогорец. Барт Вербруген спаси удара на новото попълнение на "орлите".
 ГОЛ! за Андерлехт. Лиор Рафаелов вкара в стил "Паненка"
1:0!  НЯМА ГОЛ! Нов пропуск на Лудогорец. Доминик Янков също като Пипа стреля към десния ъгъл на Вербрутен, който спаси.
 2:0 за Андерлехт! Ян Вертонген вкара в левия ъгъл на Падт.
2:0  НЯМА ГОЛ! Педро Нареси също пропусна, стражът на Андерлехт с ново спасяване.
 ПОБЕДА! 3:0 за Андерлехт, който продължава напред! Яри Версхерен прониза Падт с мощен изстрел в горния десен ъгъл.
  
Най-интересното от реванша по минути:
1 - Начало на срещата.
2  Първи шанс за Лудогорец. Топката беше подадена от Кирил Десподов към останалия непокрит на далечната греда Бърнард Текпетей, който обаче я отигра нескопосано и не успя да я овладее и стреля. 
10  Проблем за шампиона на България. Аслак фон Витри се контузи и не може да продължи участие.
12  Анте Шимунджа пусна в игра едно от новите попълнения - Пипа.
13  AВТОГОЛ! 1:0 за Андерлехт. Франсис Амузу центрира отляво, Ислам Слимани бе изпуснат oт защитата на Лудогорец и отправи удар, който излизаше в аут, но топката рикошира в краката на Франко Русо и влетя в мрежата на Серджио Падт. 
15 Искри на терена! Играчите на двата отбора заформиха меле, което започна след спречване между Педро Нареси и Андерс Дрейер.
16  Жълти картони за Нареси и Дрейер.
22  Греда и отменен гол! Текпетей нанесе удар по земя, топката се отби в лявата греда на вратата на Андерлехт, след което Франко Русо я довкара, но беше в засада.
31  Страхотна намеса на Падт, който спаси изстрел на Марио Струйкенс.
34  Антон Недялков изчисти лошо топката, Дрейер опита остро подаване към Слимани, Падт се намеси решително и блокира потенциалния голово пас.
42 - Текпетей беше изведен вдясно от Нонато и центрира, но право в ръцете на Барт Вербруген.
45 - Добавеното време е 3 минути.
45+3 - Край на първото полувреме.
-------------------------
46 - Начало на второто полувреме.
46  Текпетей е с травма и е заменен от Спас Делев.
46  Извеждащо подаване към Игор Тиаго, който напредна и се озова срещу двама бранители на Андерлехт, успя да нанесе удар, спечелвайки корнер.
49  Изстрел на Педро Нареси от воле фронтално срещу вратата на домакините, но Игор Тиаго се озова на пътя на топката, която рикошира в тялото му, докато летеше заплашително към Вербруген.
54 - Игор Тиаго затрудни Ян Вертонген вдясно, нахлу към вратата на Андерлехт и отправи удар по земя, но неточно в аут.
60 - Удар на Десподов от малък ъгъл излезе в аут.
68  ГОЛ! 2:0 за Андерлехт. Слимани свали топката с гърди към Яри Версхерен, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Лудогорец и се разписа. Серджио Падт докосна кълбото, но не успя да го спре по пътя към мрежата му. 
71  ГОООООЛ! Игор Тиаго намали на 2:1, след като засече отблизо с левия крак центриране на Десподов, който се справи с Ян Вертонген и поднесе топката на снажния нападател на "орлите".
86
 ГРЕДА! Удар на Бенито Раман от дистанция, топката се отклони в Антон Недялков и се отби в напречната греда. 
87 - Домакините нарушиха феърплея, след като не върнаха топката на "орлите", както беше редно.
90 - Игор Тиаго лежи на земята и ще бъде заменен.
90 - Добавеното време е 5 минути.
90+7 - Край на редовното време. Общият резултат е 2:2 и следват продължения.
-----------------
91 - Начало на първото продължение.
91  Матиас Тисера получи хубав пас зад гърба на отбраната на Андерлехт. Аржентинецът навлезе в наказателното поле и стреля, но ударът му бе отразен от Барт Вербруген. След това топката попадна на крака на Десподов, но той не успя да вкара в опразнената врата, а стреля встрани от левия страничен стълб. 
94  Извеждащо подаване към Десподов, който стреля по земя встрани от вратата на домакините.
96  ЧЕРВЕН КАРТОН! Якуб Пьотровски е изгонен след втори жълт картон.
102  Десподов е заменен от Клод Гонзалвеш.
105+3 - Край на първото продължение.
-----------------
106 - Начало на второто продължение.
113 - Спасяване на Падт след удар на Яри Версхерен.
120+3 - Край на второто продължение - 2:2, следват дузпи.


АНДЕРЛЕХТ: 
16.Барт Вербруген, 54.Килиан Сардела, 14.Ян Вертонген, 5.Муса Н`Диайе, 36.Андерс Дрейер , 61.Кристиан Арнстад , 21.Амаду Диавара (89  11.Лиор Рафаелов ), 10.Яри Версхерен , 29.Марио Струйкенс (83  18.Маджийд Ашимеру), 13.Ислам Слимани (83  9.Бенито Раман), 7.Франсис Амузу (62  32.Нилсон Ангуло)
Резерви: 30.Хендрик ван Кромбрюге, 9.Бенито Раман, 11.Лиор Рафаелов, 18.Маджийд Ашимеру, 23.Хенрик Белман, 24.Абдулразак Ишак, 25.Адриен Требел, 27.Ноа Садики, 32.Нилсон Ангуло, 47.Лукас Лисенс, 71.Тео Леони, 76.Лукас Стасин
Треньор: Брайън Ример


ЛУДОГОРЕЦ: 1.Серджио Падт, 16.Аслак фон Витри  (11  2.Пипа ), 32.Игор Пластун, 22.Франко Русо  , 3.Антон Недялков, 30.Педро Нареси , 6.Якуб Пьотровски , 37.Бърнард Текпетей  (46  90.Спас Делев), 20.Нонато (78  64.Доминик Янков), 11.Кирил Десподов (103  8.Клод Гонзалвеш), 9.Игор Тиаго  (9 10.Матиас Тисера)
Резерви: 12.Симон Слуга, 67.Дамян Христов, 2.Пипа, 5.Георги Терзиев, 8.Клод Гонзалвеш, 10.Матиас Тисера, 14.Дени Групер, 17.Жоржиньо, 64.Доминик Янков, 90.Спас Делев
Треньор: Анте Шимунджа

Брюксел, ст. „Лото Арена“
Съдия: Даниел Зиберт (Германия)

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК