Попълнете търсена ключова дума или фраза

Господ докосна Лудогорец в последната секунда

https://blitz.bg/sport/liga-na-konferentsiite/gospod-dokosna-ludogorets-v-poslednata-sekunda_530965.html Blitz.bg/Sport

Българският шампион се скъса да пропуска, даже и дузпа, но накрая пречупи Спартак в Търнава

Снимка: Startphoto.bg
Снимка: Startphoto.bg
Снимка: Startphoto.bg
снимка: Startphoto
1 от 5

ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Лудогорец спечели драматично с 2:1 при визитата си на Спартак Търнава в луд мач от петия кръг на група H в Лигата на конференциите и запази шансове за продължаване към елиминациите. "Орлите" от Разград поведоха с попадение на Квадво Дуа (74), но скоро след това Ерик Даниел (78) изравни с удар отдалеч. В 85-ата минута Оливие Вердон пропусна дузпа за Лудогорец, Господ докосна българския шампион в последната минута буквално със заключителния удар, довел до победен гол на Матиас Тисера (90+5). В другия двубой от тази група Нордселанд разби Фенербахче с 6:1. Датчаните са първи в групата с 10 точки, а Лудогорец е втори с 9, колкото има и Фенербахче, но с по-добра голова разлика от турския тим. Словашкият отбор е последен с една точка. В последния кръг "орлите" приемат Нордселанд, а "фенерите" са домакини на тима от Търнава.

Българският шампион доминираше през първата част в Търнава и дори отбеляза гол, но той не беше зачетен заради тънка засада. Още в първите секунди Текпетей изведе Дуа в наказателното поле, но ударът на швейцареца беше блокиран.

Натискът на "орлите" продължи и в 23-ата минута Кайо Видал получи топката в наказателното поле на словаците, но Штетина с шпагат блокира бразилеца, а нахлулият на скорост Текпетей шутира силно с десния крак и не остави абсолютно никакви шансове на Такич, опъвайки мрежата зад гърба му. След намесата на ВАР и двуминутно преглеждане на ситуацията голът не бе зачетен заради засада на Видал в хода на атаката. В 29-ата минута Такач направи изключително спасяване, отразявайки удара с глава на Якуб Пьотровски, засякъл топката след отлично центриране отляво. След това Квадво Дуа опита да шутира през защитник на Търнава със странична ножица, но не успя, а в крайна сметка Текпетей прати топката аут.

В 42-ата минута Дуриш стреля с глава, след което футболистите на домакините имаха претенции за дузпа, но на повторенията се видя, че топката не се удря в ръката на Оливие Вердон. В добавеното време на първата част пък удар на Филип Байнович бе отразен без проблеми от Серджио Падт.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Разградчани реализираха фантастично нападение на старта на второто полувреме, а Педро Нареси се озова очи в очи с Доминик Такич. Стражът на Спартак излезе и скъси ъгъла за удар, а той отиде право в тялото му и топката излезе корнер. След центрирането на Текпетей отбраната на Търнава изчисти отново.

Играчите на Георги Дерменджиев продължиха да натиска, а Такач правеше страхотни спасявания. Вратарят на домакините обаче капитулира в 74-ата минута, когато Текпетей изведе по прекрасен начин Квадво Дуа, а нападателят завърши елегантно с десния крак за 0:1. За съжаление на родния шампион радостта му трая едва 4 минути. В 78-ата Ерик Даниел отправи добре насочен удар извън наказателното поле и преодоля Серджио Падт за 1:1.

Шест минути преди края на редовното време Пьотровски засече центриране в наказателното поле на Търнава от корнер с глава, а бранител на домакините изчисти. Разградчани реагираха бурно и поискаха дузпа, а в крайна сметка след намесата на ВАР латвийският рефер отиде да гледа мониторите. Той посочи бялата точка заради игра с ръка. Зад топката застана Оливие Вердон, който стреля в левия ъгъл на Такач, а стражът на Спартак спаси. Две минути преди края на редовното време стражът на Спартак направи страхотно спасяване, след като Сонко Сундберг отправи удар с глава при корнер, но гол не падна. В последната минута от добавеното време Кайо Видал направи отличен рейд отляво и намери начин да завърши от малък ъгъл, но Такач направи сетното си спасяване в срещата.

Лудогорец дочака своя миг буквално 5 секунди преди изтичането на добавеното време. Тогава Кайо Видал центрира от левия фланг, Тисера стреля с десния крак, а вратарят улови топката, но я изпусна и тя пак отиде в Тисера, който от втория път беше точен. А съдията дори не позволи на домакините да изпълнят център и свири край, докато играчите на Георги Дерменджиев ликуваха на терена.

СПАРТАК ТЪРНАВА - ЛУДОГОРЕЦ 1:2
0:1 Квадво Дуа (74), 1:1 Ерик Даниел (78), 1:2 Матиас Тисера (90+5)

Най-важното от мача по минути:
1 - Начало на срещата.
1 - Бърнард Текпетей опита да изведе Квадво Дуа в наказателното поле на Спартак, но ударът на швейцареца беше блокиран.
7 - Лудогорец започна по-активно с опасни центрирания, но защитниците на домакините чистят топката.
10 - Фон Витри пусна към Дуа в 10-ата, но пасът дойде леко бърз за стрелеца на разградчани и Такач улови.
21 - Михал Дуриш получи с гръб към вратата, но Оливие Вердон успя да го затвори и да му попречи да стреля към вратата на Серджио Падт.
23 - Кайо Видал навлезе в наказателното поле, но падна на тревата преди да отправи шут, а нахлулият на скорост Бърнард Текпетей с мощен шут я прати във вратата на Такач, но след преглед с ВАР голът не бе зачетен заради засада.
29 - Доминик Такач показа рефлекс и отрази удар с глава на Якуб Пьотровски.
42 - Дуриш стреля с глава, след което футболистите на домакините имаха претенции за дузпа, но на повторенията се видя, че топката не се удря в ръката на Оливие Вердон.
45+1 - Домакините тръгнаха в контраатака, която завърши с изстрел на Филип Байнович право в ръцете на Падт.
45+3 - Край на първата част!
..................................................................
46 - Начало на второто полувреме.
47 - Бърнард Текпетей изведе Педро Нареси, който нахлу в наказателното поле и сам срещу Такач не успя да преодолее вратаря, който изби удара в корнер.
52 - Текпетей се измъкна от защитник и навлезе в наказателното поле на словаците, но нямаше кой да засече центрирането му.
55 - Квадво Дуа отправи изстрел извън наказателното поле, но право в ръцете на вратаря на домакините Такач.
65 - Кайо Видал финтира защитник на домакините в пеналта и шутира, а Такач направи феноменално спасяване.
74 - ГОООЛ за Лудогорец! Текпетей много хитро подаде към Квадво Дуа, който изскочи зад гърба на Коша и прати топката във вратата на Такач за 0:1.
78 - ГОЛ за Спартак Търнава! Ерик Даниел изравни за 1:1 с шут извън наказателното поле.
85 - ДУЗПА за Лудогорец! Съдията Виталис Спасиониковс посочи бялата точка след намесата на ВАР за игра с ръка на Адриан Желкович.
86 - Оливие Вердон пропусна дузпата, след като Такач отрази удара му.
89 - Такач направи феноменално спасяване след удар с глава на Матиас Тисера от близка дистанция.
90 - Кайо Видал нахлу в наказателното поле и след няколко финта шутира от малък ъгъл, но отново Такач спаси.
90+5 - ГОООЛ за Лудогорец! Кайо Видал центрира от левия фланг, Тисера стреля с десния крак, а вратарят улови топката, но я изпусна и тя пак отиде в Тисера, който от втория път беше точен за 1:2.
90+5 - Край на мача! Съдията дори не позволи на домакините да изпълнят център и даде последен сигнал, за да спечели Лудогорец с 2:1 и да запази шансове за класиране в следващата фаза.

Спартак Търнава:   71. Доминик Такач, 24. Кристиан Кощърна , 2. Лукаш Штетина, 26. Себастиан Коша, 23. Ерик Даниел , 25. Филип Байнович (4627. Ян Бернат), 80. Адриан Желкович, 28. Мартин Буката (7217. Якуб Паур), 97. Келвин Офори, 57. Михал Дуриш (727. Марко Джурчин), 11. Филип Азанго (6729. Мартин Микович )
Резерви: 72. Мартин Вантруба, 4. Николас Горосито, 5. Миха Компан Брезник, 6. Роман Прохазка, 7. Марко Джуричин, 13. Марек Уйлаки, 17. Якуб Паур, 18. Мартин Шулек, 20. Азиз Осени, 27. Жан Бернат, 29. Мартин Микович
Треньор: Михал Гашпарик

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 16. Аслак Фон Витри, 26. Ноа Сонко Сундберг, 24. Оливие Вердон, 3. Антон Недялков, 30. Педро Нареси  (8999. Руан Секо ), 6. Якуб Пьотровски, 8. Клод Гонзалвеш, 77. Кайо Видал, 9. Квадво Дуа , 37. Бърнард Текпетей  (8910. Матиас Тисера )
Резерви: 12. Симон Слуга, 69. Пламен Пепеляшев, 5. Георги Терзиев, 10. Матиас Тисера, 11. Мунир Шуриар, 17. Сон, 22. Франко Русо, 64. Доминик Янков, 88. Тодор Неделев, 99. Руан Секо
Треньор: Георги Дерменджиев

Търнава, стадион "Антон Малатински"
Съдия: Виталис Спасиониковс (Латвия)

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

Още по темата

Коментирай

5 Коментара