ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Хиляди фенове на Уест Хям приветстваха своите герои на парада след триумфа в Лигата на конференциите, донесъл първи голям трофей за клуба от 43 години насам. „Чуковете“ сразиха Фиорентина с 2:1 на финала в Прага снощи, а тази вечер футболистите показаха купата на събралите се огромни тълпи от техни привърженици в Лондон.

Началото на маршрута за парада бе само на няколкостотин ярда от стария дом на тима – стадион „Болейн Граунд“. Някои от привържениците може би са били и в Прага снощи, но много повече гледаха мача у дома и се радват на трофея в днешната вечер.

Капитанът Деклан Райс, който почти сигурно напуска тима, е в предната част на автобуса, а при вдигането на трофея от него предизвика екстаз сред хилядите, които са се събрали.

 WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Президентът на Уест Хям Дейвид Съливан говори пред BBC Radio 5 Live по-рано за бъдещето на Деклан Райс: „Бих казал, че 99% той си отива. Дадохме обещание миналото лято, че ако ни даде всичко от себе си, че при постигането на разумна цена ще го оставим да напусне клуба и това е честно и правилно нещо. Уест Хям е много добър клуб и ние правим нещата по добър начин“.

Семейство Нюман - Бен, Ники и техните синове Томи, Кай и Хари са пътували два часа, за да присъстват на парада.

Таткото Бен каза за победата: „Не е истинско. Не сме печелили нищо през целия ми живот, така че за нас това е всичко. Момчетата са късметлии. Трябваше да чакаме повече 40 години, за да спечелим нещо."

„Чувствам се толкова емоционална – плакахме“, сподели съпругата му Ники, а а синът им Томи каза: „Невероятно е. Никога не съм преживявал финал, просто беше сюрреалистично. Никога не бих си помислил, че ще се случи, но наистина се случи, не мога да опиша с думи колко съм развълнуван.“

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!