Лудогорец гостува на Жалгирис в решителен мач от плейофите на Лига Европа. Двубоят е днес от 19:00 часа на стадион „ЛФФ“ във Вилнюс. Българският шампион има леко предимство, тъй като преди седмица спечели първата среща с 1:0.

Големите притеснения в лагера на „орлите“ не са свързани с качествата на съперника, а с терена на стадиона в литовския столица. Настилката на „ЛФФ“ е изкуствена. За последните 10 години е подменяна два пъти – през 2015 и 2020 г., но въпреки това е много лоша.

Само преди по-малко от една година част от играчите на Лудогорец имаха шанс да изпитат качеството на терена на „ЛФФ“. На 9 октомври 2021 г. българският национален отбор загуби с 1:3 при гостуването си на Литва, а единственото попадение за „лъвовете“ беше дело на Кирил Десподов. Той обаче днес няма да играе за „орлите“ заради наказание.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Лудогорец игра на стадион „ЛФФ“ през 2017 г., когато загуби от Жалгирис с 1:2 в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Разградчани поведоха с гол на Анисе в 18-ата минута, но домакините обърнаха. Бившият играч на ЦСКА Серж Нюанджи изравни в 78-ата, а осем по-късно Куклис донесе успеха на Жалгирис.

Лудогорец трябва да обърне сериозно внимание на играта си в защита тази вечер. До момента шампионите изиграха общо 12 мача във всички турнири, в които записаха 8 победи, едно равенство и три загуби. И при осемте успеха разградчани не допуснаха гол. От друга страна, ако получат попадение във вратата си, „орлите“ през този сезон не могат да стигнат до победата. Така се случи срещу ЦСКА 1948 (2:2), двата мача с Динамо Загреб (1:2 и 2:4) и гостуването на Шамрок Роувърс (1:2).

ЖАЛГИРИС – ЛУДОГОРЕЦ

Днес от 19:00 часа по Диема Спорт 3
Вилнюс, стадион „ЛФФ“
Съдия: Харм Осмерс (Германия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Жалгирис: Гертмонас, Павелич, Кажуколовас, Татомирович, Бопеску, Горобсов, Буф, Ойевуси, Керме, Тадич, Ренан
Контузени: няма
Наказани: Миколюнас, Казлаускас

Лудогорец: Падт, Сисиньо, Пластун, Вердон, Недялков, Пьотровски, Ив. Йорданов, Текпетей, Рик, Делев, Тиаго
Контузени: Гонсалвеш, Янков
Наказан: Десподов

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК