Черногорският Будучност и ЦСКА 1948 ще играят на друг стадион. Причина за това е, че теренът на заявеното спортно съоражение "Под Горицом" е под окаяно състояние.

"Футболен клуб Будучност Подгорица, с голямо съжаление, информира спортната общественост, всички фенове, симпатизанти на клуба и футболните фенове в Черна гора, че стадионът "Под Горицом" е спрян от УЕФА и че реваншът от втория кръг на квалификациите за Лига на конференциите срещу ЦСКА 1948 ще се играе на "DG Arena".

Двубоят Будучност - ЦСКА 1948 е насрочен за вдругиден, четвъртък, 1 август. Нашият клуб направи всичко по силите си (свърза се с УЕФА, както и Футболната асоциация на Черна гора, говори с делегати...) мачът да се играе на "Под Горицом", както заради момента, в който се намираме, така и заради големия интерес, и активен резултат и възможността за преминаване в следващия кръг на квалификациите за ЛК, както и поради факта, че мачът с ЦСКА 1948 София е с хуманитарен характер и всички пари от билетите са предназначени за лечението на нашия приятел Феда Алкович.

Заради отчайващото състояние на терена на стадион "Под Горицом" обаче УЕФА като елитна институция реши, че е невъзможно да се играе на такъв терен и че имиджът от Подгорица ще бъде под всяко възможно ниво", казаха в позиция съперниците на българския отбор.

Мачът реванш Будучност - ЦСКА 1948 е в четвъртък 1 август от 22:00 часа българско време. След първата среща футболистите на Валентин Илиев имат минимална преднина с 1:0.

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024