ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Съдията от Азербайджан Алиар Агаев ще ръководи реванша между Лудогорец и швейцарския Сервет от плейофите за място на 1/8-финалите в Лигата на конференциите. Първата среща в Женева завърши 0:0, а решителният мач в Разград е в четвъртък от 19:45 часа. 

Помощници на Агаев ще бъдат сънародниците му Зейнал Зейналов и Акиф Емирали. Четвърти съдия е Камал Умудлу. 

Реферите, които ще отговарят за системата за видеоповторения (ВАР), са от Турция. Главен ВАР-съдия е Алпер Улусой – един от най-авторитетните арбитри в южната ни съседка, а негов асистент ще бъде Абдулкадир Битиген. 

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Делегат на УЕФА е Максимс Кривунеч (Латвия), а съдийски наблюдател ще бъде Фреди Фотрел (Франция).

36-годишният Алиар Агаев е ръководил вече няколко мача на Лудогорец, а дори и на националния ни отбор при домакинство в Разград. Той свири първата европейска квалификация през март 2023 година между България и Черна гора, която възпитаниците на тогавашния селекционер Младен Кръстаич загубиха с 0:1.

Азерът бе главен съдия при загубата на Лудогорец с 0:1 от Еспаньол през 2019 г. в Лига Европа, както и при равенството 1:1 в Дания с Мидтиланд през 2021 г. в същия турнир.

На 14 октомври 2020 г. Агаев ръководи и България - Уелс (0:1) от Лигата на нациите.

Азерът има още два мача с българско участие. Славия - Заглембе (Любин) на 30 юни 2016 година, завършил 1:0 за "белите" и през 2013 г. контролата между Казахстан и България, спечелена от нашите с 2:1.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!