Треньорът на ЦСКА Саша Илич даде пресконференция преди утрешния мач срещу Базел от плейофите на Лигата на конференциите. 44-годишният специалист предупреди, че швейцарският съперник е силен отбор, който може да има криза в резултатите, но няма такава в играта си. Сърбинът коментира темата с отлагането на мачовете и призна, че влизане в груповата фаза може да се стигне до трансфери и се надява да има и входящи такива.

„Изправяме се срещу един много голям и силен съперник. Очакваме тежък мач, но трябва, като отбор да влезем в този мач, тъй като само по този начин може да постигнем добър резултат. Гледах мача, когато ЦСКА отстрани Базел. Оттогава обаче минаха две години. В момента Базел е в криза на резултатите, не на играта. В последните два мача срещу Лугано и Брьондби имаха по над 30 удара към врата на съперника”, заяви Илич.

„Това, че имаме шест футболисти, които са побеждавали Базел е хубаво. Когато става въпрос за двубой срещу такъв съперник, дори да играем всеки месец срещу тях, мачът ще е различен, какво остава за 2 години. Ще имаме нужда от много шанс и спортно щастие. Трябва да играем като едно цяло, тъй като само така и с малко шанс ще имаме сили да отстраним Базел“, допълни треньорът на ЦСКА.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Ние не отлагаме мачове, за да имаме две седмици почивка. Отлагаме мачове, защото имаме през три дни такива. За да може да се подготвим за Базел имаме нужда от малко почивка. Всички играчи играят често и имаме нужда от малко почивка и да работим по време на тренировките. Надявам се, че ще влезем в групите на Лигата на конференциите. Ако продължим да имаме мачове през три дни ще трябва да ротираме състава. Може да има изходящи и входящи трансфери. Надявам се да има и идващи играчи, ако се случи. В големите отбори няма приоритети – всичко е важно. Сега е най-важен мачът за Лигата на конференциите. Играл съм в големи отбори и знам какво е нужно. Дори и при лоша игра, се надявам на добър резултат“, призна 44-годишният сърбин.

„Искам да виждам агресивен, нападателен ЦСКА, да вкарваме голове, да създаваме положения, но това е тежко. Желанията са едни, реалностите са други. Ще се опитаме да направим всичко това, за да постигнем победата. Трябва да бъдем изключително търпеливи, да играем умно. Това, което ще се случи утре, е само първи мач. Всичко ще се реши другата седмица. Трябва да играем много търпеливо и умно. Базел е страхотен отбор и състав. Има 3-4 футболисти, на които трябва да се обърне много сериозно внимание. Съперникът е много силен като колектив, но и в нападение има отлични футболисти. Александър Фрай бе фантастичен футболист. С него не сме се изправяли един срещу друг. Знам, че тръгна по треньорския път. Пожелавам му само успехи в това поприще“, коментира наставникът на „армейците“

„Бамба имаше температура и това бе причината да не пътува до Ирландия. Последните няколко дни тренира и ще бъде в групата за мача. Брадли де Нойер е наказан, има червен картон. Все още не е ясно колко е голяма санкцията. Знам за себе си кой ще играе на неговата позиция. Амос Юга е от 3-4 години в отбора и е нормално да е сред лидерите. Очаквам това и от Юрген Матай, Мено Кох и Жеферсон. От тях се очаква да поемат отговорността, не от играчи на 19-20 години. Същото важи и за Йомов, който е български национал“, обяви Саша Илич.

„Не съм разговарял с феновете. Неприятно ми е, че има бойкот от тяхна страна. За пореден път казвам, че те за нас са много важни. Тяхната подкрепя ни дава още 10-20% сили отгоре, за да можем да играем по-добре. Лично аз искрено се надявам, че ще успеем по някакъв начин да ги върнем обратно, чрез комуникация. Като отбор ще направим всичко възможно да го направим с резултати и победите“, обяви треньорът на ЦСКА.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК