ЦСКА приема Виктория (Пилзен) в плейофен реванш от Лигата на конференциите. Първият мач преди седмица завърши при резултат 2:0 в полза на чешкия тим, който тогава откри с гол от чиста засада.

Сега тимът на Стойчо Младенов трябва да вложи всичките си умения, за да заличи пасива. Екзекутора на Ливърпул вчера обяви, че в Пилзен тимът му е показал само 40% от възможностите си и ако на реванша демонстрира пълния си потенциал, то ще продължи напред.

Младенов няма да може да разчита на Амос Юга, който пропусна двубоя заради натрупани жълти картони. 

„Армейците“ имат допълнителен кадем преди мача. Той е свързан с днешната дата. ЦСКА продължава напред и в двата случай, когато на 26 август играе реванш в евротурнирите. През 2004 г. е записан успех с 3:1 след продължения над Омония (Никозия) във втория квалификационен кръг на Купата на УЕФА, след като първата среща в Кипър завършва 1:1. Шест години по-късно „червените“ правят 2:2 като гост на уелския ТНС в плейофа на Лига Европа и попадат в групите на турнира след успех с 3:0 в първата среща. Общият баланс на ЦСКА на 26 август е 11 мача, 8 победи, 1 равенство и 2 загуби.

"Червените" имат един случай в историята си, когато са излизали крайни победители след загуба с 0:2 в първата среща като гост. Това се случва през 1960 година в турнира за КЕШ. ЦСКА пада с 0:2 в Торино от Ювентус, но на реванша на 12 октомври разбива славния италиански тим с 4:1. 

Виктория (Пилзен) също има база да се уповава на статистиката преди днешния си мач на Националния стадион „Васил Левски“. Чешкият тим винаги излиза победител в плейофните кръгове на евротурнирите, след като е записал домакински успех с два гола разлика в първата среща.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

ЦСКА София (Bul)ЦСКА – ВИКТОРИЯ (ПИЛЗЕН)FC Viktoria Plzeň

Днес от 20:00 часа по Диема Спорт 3
София, „Васил Левски“
Съдия: Али Палабъйък (Турция)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Антов, Мазику, Вион, Жеферсон, Кери, Йомов, Вилдсхут, Кайседо
Контузени: Варела, Кох, Баи, Гълъбов, Живков
Наказан: Юга

Виктория (Пилзен): Хрушка, Режник, Каша, Перница, Хавел, Буха, Яношек, Шулц, Ба Луа, Москера, Чори
Контузени: Ндиайе, Чермак
Наказани: няма

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Efbet Лига - сезон 2021/2022